Beindult a Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz márka eladásainak az egy évvel korábbihoz képest jelentős növekedésével indította az évet a német Daimler autógyártó konszern. A decemberihez képest viszont csökkentek a januári kiszállítások.

A Daimler honlapján közzétett kimutatás alapján januárban 179 ezer Mercedes-Benz márkájú személygépkocsit szállított le a konszern a nagykereskedőknek, 10,5 százalékkal többet, mint 2020 januárjában. Tavaly decemberben viszont az idén januárinál többet, 218 ezer Mercedes-Benz autót szállított le a Daimler.    Tavaly 2,16 millió Mercedes-Benz személygépkocsit értékesített a Daimler, 7,5 százalékkal kevesebbet, mint 2019-ben. Az értékesítések a tavalyi negyedik negyedévben indultak növekedésnek az egy évvel korábbihoz képest, elsősorban a kínai piacon élénkülő keresletnek köszönhetően.    A Daimler havi bázison csak a nagykereskedőknek leszállított mennyiséget hozza nyilvánosságra, a kiskereskedelmi értékesítések számát negyedévente közli.

A Smart márka modelljeiből 2733-at szállított le a Daimler az idén januárban az egy évvel korábbi 2108 és a tavaly decemberi 5047 után.     Mercedes-Benz furgonból az idén januárban 23 ezer került a kereskedőkhöz, több az egy évvel korábbi 21,5 ezernél, de kevesebb a decemberi 34,2 ezernél.