2500-an dolgozhatnak az új iváncsai gyárban

Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását valósítja meg az SK Innovation a Fejér megyei Iváncsán, a dél-koreai vállalat 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít, ezzel 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát.

Az SK Innovation Dél-Korea legnagyobb energetikai, vegyipari vállalata és a világpiac egyik vezető cége az elektromos akkumulátorok gyártásának területén. A cég első két tengerentúli gyára Komáromban működik, és a vállalat úgy döntött, hogy harmadik európai gyárát is Magyarországon építi fel, ahol elektromos autókba való akkumulátorokat fog gyártani.    A beruházás értéke 2,3 milliárd dollár, soha ekkora zöldmezős, első ütemű beruházás a modern magyar gazdaságtörténetben még nem történt.

A beruházás már idén, a harmadik negyedévben elkezdődik, mintegy 700 ezer négyzetméternyi terület érintett első lépésben. A gyár megjelenése a 2500 közvetlen munkahely mellett Iváncsán és az egész dunaújvárosi járásban az ott működő vállalkozások számára újabb beszállítási lehetőségeket teremt, ami újabb munkahelyeket és a növekedés lehetőségét jelenti.

Jun Kim, az SK Innovation vezérigazgatója videoüzenetében elmondta: a vállalat igazgatótanácsa január 28-i ülésen döntött egy 30 GWh kapacitású elektromos járműakkumulátor-gyár létrehozásáról a magyarországi Iváncsán, ez a legnagyobb akkumulátorgyár Európában, amelyet az SK Innovation épít.

A két már felépült és működő komáromi gyáruk bizonyította Magyarország versenyképességét, valamint a kormányzati tisztviselők elkötelezett támogatását. Mivel Iváncsa térsége nemcsak jó logisztikai adottságokkal és megfelelő munkaerő-állománnyal rendelkezik, hanem egy jól kialakított, komplex iparfejlesztési stratégiával is, a vállalat számára optimális beruházási helyszín – hangsúlyozta.

 

1 Comment on 2500-an dolgozhatnak az új iváncsai gyárban

  1. Na és honnan lesz oda ennyi munkaerő!!!??..
    Ezt nem látom biztosítottnak ott Iváncsán!!
    Nem túl merész ez a program!!!??..
    Csak szerényen kérdezem!!???..
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.