Lengyel gyárába önti a pénzt a Fiat Chrysler

Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles N.V (FCA) autóipari konszern 755 millió zlotyt invesztál lengyelországi Tychy üzemébe új hibrid és elektromos modelljei gyártásának a megindítása érdekében.

A Jeep, Fiat és Alfa Romeo márkák legmodernebb hibrid és elektromos modelljei fognak 2022-től legördülni a Tychy üzem szerelőszalagjairól – jelentette be Jaroslaw Gowin lengyel miniszterelnök-helyettes.     A francia PSA vállalattal 38 milliárd dolláros fúzió révén a világ negyedik legnagyobb autóipari vállalatának a létrehozására készülő Fiat Chrysler hírügynökségi érdeklődésre közleményben erősítette meg, hogy a lengyelországi Tychy üzem bővítésének és modernizálásának az előkészítő munkálatai már az idei év második felében megkezdődtek.

A 2500 alkalmazottat foglalkoztató lengyelországi üzem az FCA konszern egyik legnagyobb gyártóegysége. Az FCA megerősítette egyúttal azt is, hogy a hibrid és elektromos Jeep, Fiat és Alfa Romeo modellek gyártására készítik fel az üzemet, valamint a modellek sorozatgyártását 2022 második felében kezdik meg.     Az FCA konszern 2018-2022-es 45 milliárd eurós beruházási tervében 9 milliárd eurót szán az elektromos mobilitási technológiai és gyártásfejlesztési beruházásokra fordítani.