1,2 milliárd forintos innovációs programba kezd a szombathelyi beszállító

TDK
Átfogó, 1,2 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési és innovációs programot indít a szombathelyi TDK Hungary Components Kft., a programot a következő három évben hajtják végre – közölte a vasi megyeszékhelyen jelenleg 2300 embert foglalkoztató cég.

Terveik megvalósításához az elektronikai részegységeket, főként fojtótekercseket, zavarszűrőket és elektrolit kondenzátorokat gyártó vállalat mintegy 500 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból – közölték.    A programban olyan új termékeket – teljesítmény induktivitásokat és hibrid polimer kondenzátorokat – fejlesztenek ki, amelyek kielégítik a fejlett autóipari igényeket, nagyobb áramterhelhetőséget, vagy magasabb mágneses telítődési képességet nyújtanak – írták.    Hangsúlyozták, hogy innovatív termékeik alkalmazása az elektromobilitás, megújuló-energia, ipari elektronika, 5G-telekommunkikációs hálózatok és a háztartási elektronika területén egyaránt magasabb energiahatékonyságot és alacsonyabb “szén-lábnyomot” eredményez.

A japán tulajdonosi hátterű TDK csoport 23 országban termel, több mint százezer embert foglalkoztat.    A nyilvános céginformációs adatok szerint a 2019. április 1-jétől 2020. március 31-ig tartó üzleti évben 80,4 milliárd forint volt a TDK Hungary Components Kft. nettó árbevétele, 8,2 milliárd forinttal kevesebb az egy évvel korábbinál. Ebből az export 74,5 milliárd forintot tett ki. Adózás után a cég vesztesége 3,8 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 92,7 millió forint volt a veszteség.