A Schneider Electric 12 millió eurót fordított magyarországi beruházásokra az idén

A Schneider Electric 12 millió eurónyi beruházást valósított meg idén magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában.

A fejlesztések részeként a cég gyöngyösi üzemében 2800 négyzetméteres résszel bővítették a meglévő gyártócsarnokot, új gyártósorokat helyeztek üzembe és megújították a termelést kiszolgáló informatikai infrastruktúrát, a múlt év végi 100 fős létszámot pedig eddig tíz százalékkal bővítették. A gyöngyösi gyár a Schneider Electric globális termelésében is speciális szerepet tölt be, egyike annak a három üzemnek, amelyben a vállalat áramsíneket állít elő. A cég MG Zala üzemében szintén technológiai fejlesztés valósult meg, új gyártósorokat helyeztek üzembe. A projekt komoly előrelépés a termelési folyamatok automatizációjában, növeli a hatékonyságot. A Schneider Electric szigetszentmiklósi logisztikai központjában, a CEELog-ban a többi között informatikai fejlesztéseket, az anyagmozgatás hatékonyságát növelő projekteket hajtottak végre.

Veres Zsolt, a Schneider Electric Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a következő években tovább erősödik Magyarország szerepe a Schneider Electric globális tevékenységén belül. Nő a regionális, Európát kiszolgáló beszerzési központ Budapesten, és a tervek szerint jövőre további jelentős bővítést hajtanak majd végre, így a következő években emelkedni fog a jelenleg 2000 körüli dolgozói létszám.

A Schneider Electric Magyarországon négy telephelyen gyárt villamos elosztószekrényeket, megszakítókat, kismegszakítókat és tartozékaikat, áramelosztó sínrendszereket, kapcsolószekrényeket, öntöttházas megszakítókat.

A Schneider Electric csoporthoz tartozó vállalatok Magyarországon összesen 200 milliárd forint fölötti árbevételt értek el 2018-ban és 2019-ben is. A vállalat a koronavírus-járvány egész gazdaságot érintő hatásai ellenére várhatóan a tavalyihoz hasonló bevétellel zárja majd 2020-at – közölték.

1 Comment on A Schneider Electric 12 millió eurót fordított magyarországi beruházásokra az idén

  1. Hajrá Schneider E!!!
    Bár én előttem nem ismert a cég,de örülök,hogy beruház MO*on!!
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.