Lendületben az Audi

A Volkswagen-csoport járműeladásai novemberben már a második egymást követő hónapban csökkentek, az Audik iránti érdeklődés viszont nőtt.

Novemberben 899 ezer 900 járművet szállított le partnereinek a VW-csoport, ami 9 százalékos csökkenés éves összevetésben. Októberben a visszaesés szerényebb, 4,9 százalék volt.     Legnagyobb piacára, Kínába szállított járművek száma éves összevetésben 6,9 százalékkal, 390 ezer 700-ra esett a múlt hónapban.    A VW novemberi értékesítése Észak-Amerikában 14 százalékkal, Nyugat-Európában pedig 13 százalékkal csökkent.

A konszern márkái közül az Audi növelni tudta eladásait novemberben, a prémium márka autóiból 166 ezer 300 szállított le, 1,8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az idei első tizenegy hónapban VW-csoport összes márkája közül a Porsche eladása esett a legkisebb mértékben, 5,3 százalékkal.      Csoportszinten a Volkswagen az idei első tizenegy hónapban 8,3 millió járművet értékesített, ami 16,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A VW azt is bejelentette, hogy közel 1 milliárd euró befektetéssel 50 százalékról 75 százalékra növeli részesedését kínai vegyesvállalatában, a Volkswagen Anhui cégben