560 millió forintos beruházás Szentgotthárdon

A koreai Kiswire cég beruházása a legmagasabb technológiai színvonalat hozza Magyarországra, amely komoly kutatás-fejlesztési eredményekre épül, és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdasági dimenzióváltás gyorsabban megtörténjen – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kiswire Szentgotthárd Kft. támogatási szerződésének átadási ünnepségén, Szentgotthárdon.

Ismertette, a Kiswire Szentgotthárdon 560 millió forint beruházással növeli a gumiabroncsok megerősítését szolgáló acélszálak gyártási kapacitását, amelyhez a magyar kormány 238 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.
Hozzátette, a kapacitásnöveléssel a Kiswire cég tovább erősíti piaci pozícióját, a világ legnagyobb gumigyártói vállalatainak szállít termékeket. A világgazdasági verseny a beszállítói lánc rövidítéséről is szól, ezért a Kiswire cég beruházása újabb siker, mivel az európai gyárakba történő huzalszállítás a 190 dolgozót foglalkoztató szentgotthárdi gyárból történik.

Támis János, a Kiswire Szentgotthárd Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a cég 2014-től a dél-koreai Kiswire csoport része, az elmúlt években jelentős technológiai fejlesztést hajtottak végre a vállalatnál több mint 14 millió euró értékben. A hazai gumiabrocsgyártás gyorsütemű fejlődéséhez a Kiswire Szentgotthárd Kft. az Apollo, a Bridgestone, a Hankook beszállítójaként járult hozzá. Kihasználják a minőségi mutatóik mellett azt az előnyüket is, hogy egy napon belül, rugalmasan képesek szállítani magyarországi, illetve a környező országban lévő gumiabroncsgyárakba, az említett vevőkön kívül a Continental, a Michelin és a Nokian gumiabroncsgyáraiba.

Ismertette, hogy a mostani beruházás három jelentős tételből áll, és a tervek szerint 2021 júliusában fejeződik be. A galvanizáló üzemben előmelegítő egységgel bővítik a kemencét, ezzel gázfelhasználási megtakarításuk megfelel majd 130 lakóház átlagos évi gázfogyasztásának. Beszereznek 32 darab automata dróthúzó berendezést, és új SAP vállalatirányítási rendszert vezetnek be ipar 4.0 megoldásokkal.     Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a cég 2012 óta minden évben nyereségesen működik, a tavalyi nettó árbevétel 41 millió 822 ezer euró volt, a múlt évet 739 ezer euró adózott eredménnyel zárták.

 

1 Comment on 560 millió forintos beruházás Szentgotthárdon

  1. Hát azkor Szentgothárdon mégis van jövője az autóiparnak!!!???..
    na majd +látjuk!!!???…
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.