Új gyártócsarnokot épített a kiskőrösi gépgyártó

Új gyártócsarnokot épített és bővítette eszközparkját a gép- és gépalkatrész gyártással foglalkozó Agro Line Kft. Kiskőrösön – közölte a cég kereskedelmi vezetője az MTI-vel.

Tóth Péter elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 499 millió forint támogatásból és ugyanekkora összegű saját erőből valósították meg.
Az elmúlt három évben zajló fejlesztések keretében kiskőrösi telephelyükön egy új, 1850 négyzetméteres, több híddaruval is ellátott gyártócsarnok épült, valamint vásároltak egy 800 tonna/6 méter élhajlító és egy 6 méteres palettaváltós lézervágó gépet, nagy méretű, szintén 6 méteres portálmaró gépet, robothegesztőt, CNC-esztergát, hegesztő gépeket, festőberendezéseket és darukat.

A kereskedelmi vezető emlékeztetett, az 1992-ben alakult Agro Line Kft. több mint ezerféle, elsősorban szénacélból készülő alkatrészt, hegesztett és megmunkált gépszerkezeteket gyárt. Termékei között megtalálhatóak a kisméretű, forgácsolt alkatrészek éppúgy, mint a tíztonnás, hegesztett, megmunkált szerkezetek.

Tóth Péter szerint, a fejlesztéseknek köszönhetően bővült cégük termelési kapacitása, és erősödött piaci pozíciójuk, egy kedvező gazdasági helyzetben akár 15-20 százalékos növekedést is elérhetnek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg 200 munkavállalót foglalkoztató kiskőrösi székhelyű Agro Line Kft. árbevétele 2019-ben mintegy 4,6 milliárd forint, míg az előző üzleti évben 4,5 milliárd forint volt. A társaság árbevételének 96 százaléka külföldi értékesítésből származik. Exporttevékenységük elsősorban Németországba, Svájcba, Svédországba illetve Csehországba irányul. A vállalat adózott eredménye 2019-ben 678 millió, 2018-ban 552 millió forint volt.