Támogatást nyert a vonóhoroggyártó

ACPS
Beszállítói lánc fejlesztésére nyert az ACPS Automotive Kft. konzorciumban 1,89 milliárd forint európai uniós támogatást, infrastrukturális, informatikai és szervezetfejlesztésre, valamint gyártó eszközök beszerzésére, a beruházás értéke 3,79 milliárd forint – közölte a konzorcium vezetője, az ACPS Automotive Kft.

A forrást a Széchenyi 2020 programban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) beszállítók és beszállítói integrátorok támogatására kiírt pályázatán nyerték.      A projektben az ACPS Automotive Kft. mellett, két meglévő beszállítója, a LUX Kft. és a Miga-Metall Kft., valamint a Szigeti Group Kft. vesz részt.     A német tulajdonú, Magyarországon csaknem 1000 embert foglalkoztató ACPS Automotive Kft. a nagy autógyárak beszállítója, elsősorban vonóhorgot gyárt. A mostani projektben azok a magyar vállalkozások vesznek részt, amelyek műanyag, illetve fém alkatrészeket szállítanak be az ACPS Automotive Kft. által gyártott vonóhorog összeszereléséhez.

A LUX Kft. állítja elő a műanyag alkatrészt, a mostani fejlesztésben az ehhez szükséges új gyártócsarnok építését és új gépek beszerzését vállalta. A Miga-Metall Kft. és a Szigeti Group Kft. szállítja be a fém alkatrészeket, a pályázatban előbbi új üzemcsarnok építését, utóbbi pedig CNC-gépek vásárlását vállalta.

Az ACPS Automotive Kft. a beszállítók által legyártott részelemek összeszerelését és a vonóhorgok gyártását végzi. Mindezek miatt a projektben hegesztőrobotokat szereznek be és megmunkáló központot létesítenek. A cégnél az Ipar 4.0 jegyében olyan szoftverfejlesztést hajtanak végre, amely hatékonyabbá teszi a gyártást és a leállás miatti kiesés kiküszöbölését is segíti.    A projekt megvalósítása a konzorciumi tagoknál együttesen mintegy 20 új munkahelyet teremt.    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az ACPS Automotive Kft. a 2019-es lezárt üzleti évben nettó 8,67 millió euró árbevételt ért el, ami 3,94 millió euróval meghaladja az egy évvel korábbit. A vállalat tavaly 9,86 millió euró adózott eredménnyel zárt, míg 2019-ben a nyeresége 9,12 millió euró volt.