Elindult az új villany BMW gyártása

A BMW Brilliance Automotive senjangi üzemének gyártósoráról szeptember végén legurult a bajor prémiumgyártó tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle modelljének első példánya.

Kínában, a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) senjangi gyártósorán szeptember 29-én elkészült a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 első sorozatgyártásban kínált példánya. „Ma megkezdtük a BMW első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének sorozatgyártását. Kimagasló minőségre specializált termelési technológiánk lehetővé teszi, hogy világszerte megfeleljünk ügyfeleink prémium színvonalú igényeinek” – nyilatkozta Franz Decker, a BBA gyártástechnológiai részlegének vezetője a BMW iX3 sorozatgyártásának beindításakor.

A BBA senjangi létesítménye nem csupán intelligens, csúcstechnológiás sorozatgyártási megoldásokkal, de széleskörű minőséggaranciával is büszkélkedhet. Az üzem „zero defect concept” alapelve egyetlen leselejtezett végterméket sem engedélyez, amellyel a gyár minden tekintetben megfelel az elektromos mobilitással szemben támasztott globális piaci elvárásoknak.

A BMW Brilliance Automotive mérnökei az akkumulátoroktól kezdve a végleges autókig, mindent szigorú tesztelési folyamatoknak vetnek alá, hogy ezzel is garantálják a BMW iX3 összes sorozatgyártásban kínált példányának magas színvonalát, prémium minőségét és abszolút biztonságát. A zéró emissziójú modellekben dolgozó nagyfeszültségű akkumulátorok teljes életciklusra vetített megbízhatóságát 128 mechanikai és 994 szoftveres teszt garantálja. Sőt mi több, gyorsulás közben és szélsőséges útviszonyok közepette 140 funkcionális teszt ellenőrzi a jármű minden tekintetben tökéletes működését. A BMW iX3 így minden útfelületen, a lehető legváltozatosabb vezetési körülmények közepette is a BMW által fémjelzett megbízhatóságot és minőséget hirdeti.

A sorozatgyártás hatékonyságának és rugalmasságának fenntartása érdekében a BBA egyazon gyártósoron készíti a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 és a belsőégésű erőforrással szerelt BMW X3 tömegtermelésben kínált példányait. A BMW iX3 sorozatgyártásának beindítása előtt a BMW Group kutatás-fejlesztési, gyártás-előkészítési, beszerzési és termelési részlegei szorosan együttműködtek a BBA mérnökeivel.