Izmos hibridet nevezett a DS

A P Automobil Import Kft., a DS francia prémium márka hazai importőre, nagyteljesítményű hibridjét, a DS 7 Crossback E-Tense 4×4 modellt nevezte az Év Zöldautója 2021 díjra.

DS 7 Crossback E-Tense 4×4

A DS kompakt SUV modellje 300 lóerő maximális teljesítményt, 450 Nm nyomatékot, összkerékhajtást és 50 kilométeres elektromos autonómiát kínál. Tavalyi bemutatásakor ez volt az első három motorral szerelt kompakt SUV (egy belső égésű és két elektromos motor), amely optimális módon kombinálja a benzin és az elektromosság nyújtotta energiát, és hálózatról, vagy a fékezés során termelődő energia visszanyerésével is tölthető. A motorházfedél alatt egy 200 lóerős (147 kW) benzinmotor található, amelyhez két elektromos motor társul egyenként 109 lóerő (80 kW) teljesítménnyel. A sebességváltó új fejlesztésű, 8 fokozatú (EAT8). Akkumulátorának kapacitása 13,2 kilowattóra, legnagyobb sebessége villanymódban 135 kilométer/óra. A DS 7 Crossback E-Tense 4×4 akkumulátora a 6,6 kilowattos fedélzeti töltő segítségével két óra alatt tölthető fel 32 amperes fali terminálból és nyolc óra alatt az otthoni konnektorból.

Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 díjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu