Három autót nevezett a Nissan

Év Magyar Autója 2021

A Grand Automotive Kft., mint a Nissan márka magyarországi forgalmazója három autót jelölt az Év Magyar Autója versenyben. A tíz év után teljesen megújuló Juke-ot a Magyarország Autója 2021 díjra jelölték a szabadidő-autó kategóriába, a jól bevált munkásautó Nissan Navarát a kishaszonjármű-kategóriába, míg a tavaly érkezett nagyobb hatótávolságú Leafet az Év Zöldautója 2021 díjra nevezték.

Nissan Juke

Tíz évvel bemutatása után teljesen megújult a Nissan népszerű kis méretű városi szabadidő-autója. Az újdonság vonalvezetése nyomokban megőrizte elődje formabontó dizájnját, de jobban illeszkedik a márka arculatába. A nagyobb méretekkel, sportos fellépéssel, felárért markáns 19 hüvelykes könnyűfém kerekekkel és kupészerű stílussal visszatérő Nissan Juke alapfelszereltségben is LED technológiával érkezik. A hátsó lábtér 5,8 centiméterrel, a hátsó fejtér 1,1 centiméterrel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20 százalékkal nagyobbra, 422 literre nőtt. A változatlanul kompakt, elődjénél 23 kilogrammal könnyebb új modell méretei a bőséges helykínálat érdekében némileg változtak, hossza így 4210 milliméter, magassága 1595 milliméter, szélessége 1800 milliméter. Egyetlen motorja 117 lóerő teljesítményt leadó egyliteres, háromhengeres, turbófeltöltős DIG-T, amely hatfokozatú kézi, illetve hétfokozatú duplakuplungos (DCT) sebességváltóval rendelhető. Az új Juke is a Nissan több szakmai díjjal elismert angliai üzemében, Sunderlandben készül.

Nissan Leaf

Európa és Magyarország legnagyobb darabszámban eladott villanyautója jelentősen megnövelt kapacitású akkumulátorral és izmosabb villanymotorral és immár bőséges állami támogatással kapható. A Nissan Leaf 3.Zero e+ modell akkumulátorának energiasűrűsége 25 százalékos, energiakapacitása pedig 55 százalékos növekedésen esett át, 192 cella helyett 288 cellából áll. Névleges kapacitása 62 kWh lett, ami a gyártó szerint 385 kilométer megtételére elegendő egy töltéssel (WLTP szabvány alapján mérve). Erősebb villanymotor hajtja a megnövelt hatótávú Leafet, teljesítménye 160 kW (217 lóerő), legnagyobb forgatónyomatéka 340 Nm. A frissített modell az új hajtáslánccal álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 7,3 másodperc alatt gyorsul fel és végsebessége eléri a 157 kilométer/órát. A Nissan Leaf továbbra is elérhető 40 kWh kapacitású akkumulátorral, 270 kilométeres hatótávval és 150 lóerős villanymotorral.

Nissan Leaf

Nissan Navara

A klaaszikus duplakabinos pickup az egyik legsokoldalúbb haszonjármű a magyar piacon. Ha kell családi autó, ha kell munkagép, ha kell szabadidős tevékenységet kiszolgáló eszköz, igazi mindenes. Tavaly ráncfelvarrást kapott a modell, 2,3 literes dízelmotorjának teljesítménye változatlanul 163 és 190 lóerő lehet, de egy helyett két turbó támogatja, így a teherautó teljesíti az Euro 6d-temp norma előírásait. Újak a LED-fényszórók, új kézi váltót kapott és a felnikínálat is gazdagodott. Összes verziójában hátul multilink a futómű, nőtt a teherbírás és 25 milliméterrel magasabbra került a plató. Hátul is elfogadható a térkínálat, az utastér minősége, kialakítása és felszereltsége teljességgel személyautós.

Nissan Navara Double Cab

 Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 díjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu