Ezt az öt autót nevezte a Volkswagen

A Porsche Hungaria Volkswagen márkája is benevezett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója versenyre. A Volkswagen a Magyar Év Autója 2021 díjra a Golfot (családi autók kategória), az Arteon Shooting Brake (üzleti autók kategória) modellt, valamint a frissített Tiguant (szabadidő-autók kategória) jelölte. Az Év Zöldautója 2021 díjra benevezték az e-Up! és az ID.3 villanyautókat.

e-Up!

2019 őszén mutatták be a Volkswagen elektromos kisautójának frissített, immár megnövelt hatótávú változatát. Az Up! villanyos kiadását hajtó villanymotor minimum 55 lóerő folytonos teljesítményre képes, csúcsteljesítménye 83 lóerő, maximális nyomatéka 212 Nm. Négy utasát legfeljebb 130 kilométer/óra sebességgel képes szállítani, az egy töltéssel megtehető hatótáv 260 kilométer lehet. Az e-Up! 3597 milliméter hosszú, 1645 milliméter széles, 1481 milliméter magas. A tengelytávja 2422 milliméter, a csomagtartója 251 liter, az ülések ledöntésével 959 literesre bővíthető.  Állami támogatással igen jó vételnek számít a városi villanyautók között. Akkumulátorának kapacitása 36,8 kilowattórára nőtt. 40 kW-os egyenáramú töltőn a nulláról 80 százalékra egy óra alatt feltölthető lítiumionos akkumulátora.

The new Volkswagen e-up!

ID.3

A harmadik negyedévben várható az ID.3 villanyautó első modellszériája.  Az akkumulátortól függően 330, 420 vagy 550 kilométeres hatótávval (WLTP) rendelkező Volkswagen ID.3 elektromos autó tavaly ősszel debütált a nagyközönség előtt a frankfurti IAA autószalonon. Alapáron egyenáramon az autót 50 kW-tal lehet tölteni, de a nagyobb kapacitású akkumulátorok 100, illetve 125 kW-tal is tölthetők. A kompakt méretű ID3. hossza 4261 milliméter, szélessége 1809 milliméter, magassága 1552 milliméter, tengelytávja 2765 milliméter, üres tömege 18 mázsa, csomagtartója 385 literes. Legnagyobb sebessége 160 kilométer/óra.

Story "CO2 neutral ID.3: like that"

Golf 8

A Golf a legsikeresebb európai autó, melyből eddig több mint 35 millió darabot értékesítettek. A nyolcadik generációs, digitalizált, összekapcsolt és intuitív új Golf még soha nem volt ilyen előremutató. Összes kijelzője és vezérlőegysége digitális: az új műszerek és az online információs és szórakoztató rendszerek érintőgombokkal és érintős panelekkel ellátott kijelzőkön kapcsolódnak egymáshoz. Szélvédőre vetített kijelzővel is elérhető. Öt hibrid hajtású változatban, de hagyományos motorokkal is kapható: két négyhengeres benzinmotorral 90-110 lóerő teljesítménnyel, két négyhengeres dízelmotorral 115-150 lóerő teljesítménnyel, továbbá egy 130 lovas földgázas változatban rendelhető. A TDI hajtásláncokban a Volkswagen twin-dosing technológiát (két SCR-katalizátort) alkalmaz a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátás jelentős, akár 80 százalékos csökkentésére.

The new Volkswagen Golf

Tiguan

A Volkswagen és Európa egyik legnépszerűbb szabadidő-autója még az idén megújul. Mielőtt még ID4. néven megjelenne 2021-ben a teljesen elektromos Tiguan, a hagyományos változatot is átszabják a megváltozott piaci igényeknek megfelelően. Információink szerint a jól bevált turbós, négyhengeres dízel, illetve lágy hibrid benzines változatok mellett hálózatból tölthető, konnektoros hibridként (GTE) is elérhető majd a Tiguan. Utóbbi várhatóan a Golf GTE 245 lóerős hajtásláncát kapja. Később, de inkább 2021-ben várható az új Tiguannak egy sportos, 333 lóerős R változata is. Utóbbit már javában tesztelik a Nürburgringen.

VW-Tiguan-II-Facelift

Arteon Shooting Brake

Idén nyáron ünnepli világpremierjét a Volkswagen megújult avantgárd Gran Turismója, amely mostantól már elegáns üzleti kombi, azaz Shooting Brake változatban is elérhető. Klaus Bischoff, a Volkswagen-csoport és a Volkswagen márka vezető formatervezője így jellemzi az újdonságot: „Az Arteon Shooting Brake segítségével új egyensúlyt teremtettünk a sebesség, az erő és a tér között.” Az  Arteon teljesen új vezetői környezetet kap, amely megfelel exkluzív megjelenésének. A legújabb moduláris infotainment mátrix (MIB3) rendszereket integrálták a lehető legjobb csatlakoztathatóság biztosítása érdekében. Technológiai szempontból a hajtásláncok választékát is átalakították. Minden motor magas hatékonysággal, alacsony kibocsátással és nagy nyomatékkal rendelkezik. Intelligens asszisztens rendszerek sorát kapja a modell, az új Arteonban először nyílik lehetőség – a rendszer korlátain belül – az erősen támogatott vezetésre: a sofőr felügyelete mellett képes átvenni a kormányzást, a gyorsítást és a fékezést 210 kilométer/óra sebességig.

arteon_shooting_brake

Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 elismerést.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu