Elindult a nevezés az Év Magyar Autója 2021 díjakra

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu szerkesztősége másodjára is meghirdette az Év Magyar Autója díjakat. Nagy példányszámú online- és print lapok elismert autós újságíróiból álló független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, a magyar piacon a „legjobb”, illetve a „legzöldebb” autója. A díjakra június 1-jétől július 31-ig nevezhetik autóikat a gyártók és az importőrök.

ev_magyar_autoja_col_logo

Az Év Magyar Autója 2021 díjat a Magyarországon, magyar emberek által összeszerelt, gyártója által nevezett autók közül ítéli oda a zsűri alapos tesztek és szigorú szempontrendszer alapján. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke. A szakmai zsűri két másik kategóriában is döntést hoz jövő tavasszal. Az importőrök által benevezett autók közül azok nyerik el a Magyar Év Autója 2021 díjat, amely kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a leginkább megfelel a magyar vásárlók igényeinek, azaz arról szavaznak, hogy melyik autó számít 2021-ben a legjobb vételnek.

magyar_ev_autoja_col_2

Szintén a zsűri – amelynek tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán – dönt az év legzöldebb autójáról is, legyen az villanyautó, vagy hálózatból tölthető hibrid. A Közönségdíj 2021 díj birtokosa pedig az az autó lesz, amelyre az összes jelölt autó közül a jövő év eleji közönségszavazáson a legtöbben szavaznak. Mivel azonban a hazai autószektor nem csupán autógyártókból és importőrökből áll, a szervezők kiosztják az Év Beszállítója 2021 kitüntetést is. Ezt azok a hazánkban termelő autóipari vállalatok kaphatják meg, amelyeket a hazai és nemzetközi autógyárak arra érdemesnek találnak és a legmegbízhatóbb 2020-as magyarországi partnerükként a szervezők kérésére megjelölnek.

evzoldautoja_2021_col_2

A díjakról

Az Év Magyar Autója díjakat először 2020-ban osztották ki, a gyártók és importőrök összesen 39 autót neveztek. Az Év Magyar Autója 2020 díjat a gyártói kategóriában a Suzuki SX4 S-Cross kapta, a Magyarország Autója 2020 díjat különböző kategóriákban a Renault Clio, a Toyota Camry és a Seat Arona nyerte el. Az Év Zöldautója 2020-ban az Opel Grandland X Hybrid4 és a Kia e-Niro lett, a Közönségdíj 2020 birtokosa a legtöbb közönségszavazattal a Kia XCeed, míg az Év Beszállítója 2020 oklevelet a – BOS, a Continental, a Joyson, a Rehau és az SMR Automotive Mirrors egy-egy magyarországi gyára érdemelte ki. A zsűri 2021-ben is megválasztja az Év Autós PR-szakemberét, az elismerést idén a vírushelyzet miatt későbbre halasztott díjkiosztón Dános András, az Opel Magyarország búcsúzó PR-vezetője veheti majd át.

További részletek a díjakról, a zsűriről, a nevezés menetéről, a verseny feltételeiről a www.evmagyarautoja.hu weboldalon találhatók.