Maszkban dolgoznak a Boeing-gyárban

Újraindítja a Boeing április 21-én a kereskedelmi repülőgépek gyártását, miután rendkívüli intézkedéseket vezetett be a Seattle környéki üzemeiben.

A chicagói székhelyű amerikai gyártó közleményében ismerteti: Washington államban 27 ezer dolgozó térhet vissza a munkahelyére, de szigorú intézkedéseket kell betartaniuk. A műszakok lépcsőzetesen, időben eltolva kezdődnek, hogy elkerülhető legyen a tumultus, kötelező a védőmaszk viselése. Otthon mindenkinek folyamatosan ellenőriznie kell egészségi állapotát, a munkahelyen pedig meg kell tartani a másiktól a megfelelő távolságot. Azokon az állomásokon, ahol ez nem lehetséges, ott a Boeing védőfelszerelést ad a munkavállalóknak.

A gyártó a 747-es, a 767-es, a 777-es és a 787-es gyártását indítja újra, de Stan Deal, a Boeing kereskedelmi gépeiért felelős vezetője szerint az elindulás lépcsőzetes és lassú folyamat lesz. A gyártó ugyanis meg szeretne győződni arról, hogy a beszállítói hálózat és a bevezetett egészségügyi intézkedések megfelelőek.

A legsikeresebb típus, a 737-es összeszerelése még nem indulhat el, mert a MAX variánsok továbbra is repülési tilalom alá esnek, és nem nyit ki a múlt héten bezárt dél-karolinai összeszerelő csarnok sem.    A Boeing március közepén zárta be üzemeit Seattle környékén, miután egyik munkavállalójuk koronavírus-fertőzés miatt meghalt.