Folytatódik az ID.3 gyártása

A zwickaui Volkswagen üzem fokozatosan újraindítja az elektromos autók gyártását. A teljesen elektromos ID.3 gyártása folytatódik, kezdetben csökkentett kapacitással és jelentősen lassabb ciklusidővel. Számos kiegészítő intézkedést hajtanak végre a munkatársak egészségének védelme érdekében, és az újraindítás során a nemzetközi ellátási láncok fokozatos stabilizálására is hangsúlyt helyeznek.

Az első felfutási szakaszban csökkentett ütemben naponta 50 ID.3 készül Zwickauban, ami a koronajárványt megelőző termelési mennyiség körülbelül egyharmadának felel meg. Zwickau a Volkswagen első járműgyára Németországban, amely óvatosan újrakezdi a termelést a március közepén kezdődött leállást követően. Néhány az alkatrészüzemben lévő egység már újrakezdte az alkatrészek szállítását, megfelelő védőintézkedések mellett, és a gyártás ugyancsak megkezdődött szinte minden kínai Volkswagen üzemben.

A Chemnitz motorgyár április 23-án indulva szintén fokozatosan gyorsítja fel a termelést. Ezt követi a Golf Variant gyártásának fokozatos újraindítása Zwickauban, április 27-én. Ugyanazon a napon a drezdai Gläserne Manufaktur megkezdi az e-Golf  termelését csökkentett kapacitással; az ügyfelek április 20 óta vehetik át új autóikat Drezdában.

A Volkswagen Sachsennél a gyártás újraindítása lépésről lépésre és gyárról-gyárra folytatódik. A társaság és az üzemi tanács a vírus elleni védelem érdekében átfogó intézkedés csomagban állapodott meg. Ez magában foglalja a távolságokra és a higiéniára vonatkozó különleges szabályokat, a száj- és orrvédő viselésének kötelezettségét olyan területeken, ahol a minimum 1,5 méteres távolság nem lehetséges, a rövidebb tisztítási intervallumokat, a műszakok elválasztását az érintkezés elkerülése érdekében, valamint a munkavállalók felkérését, hogy saját felelősségükre mérjék a testhőmérsékletüket, minden nap a munka megkezdése előtt. Ezen felül számos gyártási folyamatot optimalizálnak, és minden területen érvényesek a kötelező minimális távolságok és a megnövekedett higiéniai előírások. Elfogadták a gyártás újraindításához szükséges intézkedésről szóló, az egyes intézkedéseket részletező munkaszerződést. Az összes szabály egyidejűleg vonatkozik a gyárban található külső partnerek és szolgáltatók alkalmazottaira is.