Bővített a salgótarjáni beszállító

Egymilliárd forintos beruházásban bővítette termelési kapacitását a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. Salgótarjánban, a fejlesztéshez a Széchényi 2020 keretében nyertek támogatást – közölte az MTI-vel a cég.

Mint a közleményben írják, a feldolgozóiparban tevékenykedő társaság a 994,4 millió forintos beruházáshoz 497,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a  Gazdaságfejlesztési és innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán.    A pénzből számos gépet és eszközt szereztek be és helyeztek üzembe a cég salgótarjáni ipari parkban lévő telephelyén, így szerelőautomatát, fröccsöntőgépeket, adagolót, temperálót, darálót.

A Mikropakk Kft. 27 éve működő, műanyag fröccsöntéses technológiára alapozott műanyagtermékek gyártásával foglalkozó családi vállalkozás. Kínálatukban a legkülönfélébb csomagolóeszközök – záróelemek, kupakok, egyedi célra és igényekre fejlesztett rendszermegoldások – és precíziós elektronikai alkatrészek találhatóak. A cég 80 százalékban exportra termel, az élelmiszer-, gyógyszer-, építő-, kozmetikai- és az autóipar beszállítói.

A 250 dolgozót foglalkoztató társaság a 2019. évi (nem végleges) adatok szerint 8 milliárd 850 millió forint árbevételt és egymilliárd 600 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelt el. A cég árbevétele egy évvel korábban 8,2 milliárd, nyeresége 1,5 milliárd forint volt.