Egymás után állnak le az autógyárak

Fokozatosan nő azoknak az autógyártóknak a száma, amelyek ideiglenesen teljesen, vagy részlegesen leállítják európai termelésüket a koronavírus hatásai miatt.

A Peugeot, Opel és Vauxhall márkákat gyártó francia PSA azt közölte, hogy egyelőre március 27-ig teljes európai autógyártását felfüggeszti.  Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles (FCA) közleménye szerint március 27-ig európai üzemeinek döntő részében leállítja a termelést. A cég autóinak mintegy 25 százaléka készül Európában.    Csehországban a német Volkswagen Skoda Auto, valamint a dél-koreai Hyundai Motor leánycégeinél a szakszervezetek 14 napos munkaleállást javasolnak, de erről még nincs döntés.     Eközben a Volkswagen Lisszabon melletti Autoeuropa gyárában a napi termelést egyelőre 16 százalékkal fogta vissza.

A Volkswagen bejelentette azt is, hogy termelésének felfüggesztését tervezi pozsonyi gyárában.       Spanyolországban a múlt héten bizonytalan időre leállt a termelés a Renault-Nissan egyes gyáraiban, valamint a Volkswagen-csoporthoz tartozó Seatnál.