1 milliárd forintból fejlesztett a szolnoki gépgyártó

Csaknem egymilliárd forintból fejlesztette – 50 százalékos európai uniós támogatással – a mezőgazdasági gépgyártást Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium – tájékoztatott a cég.

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében 50 százalékos támogatási intenzitással támogatott milliárdos nagyságrendű projekt két éve kezdődött és tavaly év végén fejeződött be.     A McHale Hungária Kft. Szolnokon gyártja a bálázó gépeit, a termelés fejlesztése céljából 665 négyzetméterrel bővítette saját gyártócsarnokát és korszerű gyártógépeket vásárolt.

A konzorciumban a McHale Hungária beszállító partnerei – a szolnoki Cabinworld-Stahl Kft., illetve a Lég-Tech-Szer Bt., valamint a derecskei székhelyű Optimit Hungária Kft. – is több gép és eszköz beszerzésére nyertek támogatást. Többek között egy modern porfestő üzemet  létesített Szolnokon a Lég-Tech-Szer Bt., illetve fejlesztette a hidraulika tömlők gyártásához szükséges gépparkot a derecskei cég.

A nyilvános cégadatok szerint a szolnoki McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly meghaladta a 18 milliárd forintot, 2018-ban csaknem 16,6 milliárd forint volt. A cég adózott eredménye 2018-ban mintegy 1,15 milliárd forint volt.     A McHale írországi és magyarországi két telephelyén gyártott szálastakarmány-betakarításhoz szükséges munkagépek a világ több mint 50 országában vannak jelen.