Rangos díjat nyert el a Corsa

Szeptemberben a Frankfurti Autószalonon ünnepelte világpremierjét a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Opel Corsa hatodik nemzedéke – első ízben akkumulátoros-elektromos Corsa-e kivitelben is. Most pedig a rangos Autobest díjat, az „Európa legjobb 2020-as autóvétele“ elismerést szerezte meg a kiskocsi-bestseller.

A 31 ország szakújságíróiból álló nemzetközi zsűri az Opel újdonságát hozta ki győztesnek, és nyilvánította ezzel az Európa-szerte a legjobb ár/érték arányú autónak. „Nagyon örülünk ennek a kitüntetésnek“, mondta az Opel elnök-vezérigazgatója, Michael Lohscheller. „A független szakújságírók ítélete jelzi, hogy mindenkinek megfelelő, jövőbemutató autó az Opel Corsa.“

A Corsa negyedik és ötödik generációja már 2007-ben és 2015-ben megszerezte az összesített győzelmet; tavaly pedig az Opel Combo Life kapta az Autobest-díjat. Most az új Corsa és az Év Zöldautója 2020 díjra jelölt Corsa-e folytatja e hagyományt.

Az Opel Grandland X Plug-in-Hybrid mellett az új Corsa-e jelzi a márka elektromos offenzívájának rajtját. 2024-ig valamennyi Opel-típust villamosítanak – mindegyikből választhat majd e-variánst a vevő. Különösen fontosak lesznek a fuvarozási láncolat utolsó belvárosi kilométerein a könnyű haszonjárművek elektromos változatai. Ezért már jövőre kijön a Vivaro-e furgon. Villamosított Opel Combo Life, Combo Cargo és Zafira Life 2021-től lesz kapható.