Kitüntették a Denso vezetőjét

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tokióban Takeucsi Kacuhikónak, a Denso Corporation dízelinjektorokat gyártó üzletága vezető tisztségviselőjének.

A külügyminiszter megköszönte Takeucsi Kacuhikónak és a Densónak a hazánkba fektetett bizalmat, melynek köszönhetően Magyarország bizonyíthatta, hogy világszínvonalú termékeket képes előállítani.

Takeucsi Kacuhiko nagy megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést, beszédében pedig felidézte azt, hogy mennyit fejlődött Székesfehérvár és Magyarország azóta, hogy a Denso 22 éve megalapította ott leányvállalatát. Megköszönte továbbá a magyar kormány aktív támogatását a gyár bővítésében.

A Denso Gyártó Magyarország Kft.-t 1997-ben alapították Székesfehérváron, Takeucsi pedig a vállalat japán központjában azóta felel a cég magyarországi tevékenységéért, aktívan támogatva a gyár bővülését. A cég mára a legtöbb, több mint 4000 munkavállalót foglalkoztató, volumenét tekintve az egyik legnagyobb japán beruházó lett Magyarországon. Az autóipari tevékenységen és gyártáson túl aktív szerepet tölt be Székesfehérvár és a térség fejlesztésében, egyebek mellett az oktatás támogatásán és a duális képzési rendszeren keresztül.