Átmenetileg bezárnak egy acélgyárat

Az ArcelorMittal átmenetileg felfüggeszti nyersacéltermelését egyik lengyelországi gyárában a gyenge keresletre hivatkozva.

A világ legnagyobb acélipari csoportja, a luxemburgi székhelyű ArcelorMittal azt közölte, hogy november 23-ától ideiglenesen leáll a munka a krakkói acélgyárában, amelynek a termelése évi 1,6 millió tonna.     Az ArcelorMittalnak még két acélkohója van Dabrowa Gorniczában. A cég lengyelországi dolgozóinak a száma meghaladja a 11 ezret.     Az acélgyártó csoport nem tervez elbocsátást, a krakkói gyár dolgozóinak egy része karbantartási munkákat végez majd, másokat a Dabrowa Gornicza-i gyárba irányítanak át.      Az ArcelorMittal azt közölte, hogy a krakkói gyárban a termelés azután indul újra, hogy javulnak a piaci feltételek.

Az ArcelorMittal szerint részben az autóipar keresletének a csökkenése miatt túlkínálat van acélból a világon. A cég számításai szerint Európában idén 3,1 százalékkal csökken az acélkereslet, mert például Németországban 11 százalékkal kevesebb autót állítanak elő.