Miskolcon bővít a légzsákgyártó

Bővíti gyárát a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó, kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. (korábban Takata) Miskolcon, a beruházás értéke 16 milliárd forint – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón.   Hozzátette: a fejlesztéssel még modernebb termelési folyamatot valósítanak meg, új technológiai módszert vezetnek be. A kormány 4,9 milliárd forint készpénztámogatást nyújt a fejlesztéshez.

A cég miskolci termékeinek 35 nagy autógyártó vásárlója van. A gyártás mellett termékfejlesztést, és tesztelést is végeznek, és a gyártott termékek több mint 90 százalékát exportálják. A Joyson a világ 30 országában 100 gyártóegységgel van jelen, és több mint 50 ezer dolgozót foglalkoztat.

    Kersten Hugo Bachmann, a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, a cég 2013-ban döntötte el, hogy felépíti új gyárát Miskolcon, 68 millió euró beruházással, 2100 munkahelyet teremtve. A vállalat globálisan vezető pozíciót szeretne elfoglalni a közlekedésbiztonsági eszközök gyártásában. Az elmúlt 5 év is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt Miskolcon létrehozni a gyárat, most pedig további 50 millió eurós befektetéssel bővítik a jelenlegi termelési kapacitásaikat – tette hozzá.