Jól meg a BMW-nek

Az idei esztendő kilencedik hónapjában a BMW 4,8 százalékkal, a Mini 2,9 százalékkal, a Rolls-Royce 38,5 százalékkal, a BMW Motorrad pedig 12,1 százalékkal több járművet adott el, mint egy évvel korábban.

2019 januárja és szeptembere között a BMW Group világszerte 1 866 198 darab új autót értékesített, amely egész éves viszonylatban 1,7 százalékos növekedésnek felel meg. A szeptemberi hónap ebből összesen 248 684 darab új BMW, Mini és Rolls-Royce modellel vette ki a részét, amely a 2018-as év kilencedik havi mutatójához képest 4,6 százalékos fejlődés.

A BMW márka az idei esztendő első háromnegyed évében világszerte 1 601 397 darab új autót értékesített, amelyből a szeptemberi hónap 210 427 darabbal vette ki a részét. A január és szeptember közötti időszakra vetített eredmény 2,2 százalékkal szárnyalja túl a 2018 hasonló időszakában regisztrált értéket, mialatt a szeptember önmagában 4,8 százalékkal múlta felül a globális értékesítési hálózat egy évvel korábbi teljesítményét. Éves viszonylatban a BMW X3 és a BMW X4 is kétszámjegyű eladási fejlődést ért el: amíg előbbit a 2018 első kilenc hónapjában produkált értékesítési mutatóhoz képest idén 74,0 százalékkal többen, addig utóbbit 43,4 százalékkal többen rendelték meg a BMW márkakereskedéseiben. A hat hónapja piacon lévő BMW X7 luxusterepjáróból a bajor prémiumgyártó ügyfelei már világszerte 25 125 darabot vásároltak.

Idén szeptemberben a BMW Group hálózatról tölthető modellpalettája 10,1 százalékkal növelte eladásait egy évvel korábbi teljesítményéhez képest, amely részben az új BMW 330e limuzin piaci bevezetésének köszönhető. A müncheni központú vállalatcsoport világszerte értékesített 16 035 darab hálózatról tölthető modelljéből a BMW i divízió eladásai szeptemberben 4148 darabot tettek ki, amely az egy évvel korábbi számok tükrében 23,9 százalékos növekedésnek felel meg. A Mini  Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell a 2019 januárja és szeptembere között eltelt kilenc hónapban 35,9 százalékos értékesítési fejlődést ért el, amely mentén a modell 11 996 darab eladott példánnyal zárta az idei esztendő első háromnegyed évét. A BMW Group célja, hogy 2021 végére egymillió darab hálózatról tölthető modellje guruljon a világ útjain, amely alatt a BMW és a Mini tisztán elektromos meghajtású, illetve plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt gépkocsijaival már az idei év végén át tervezi lépni a félmilliós értéket. 2023-ra a vállalatcsoport huszonöt tagúra bővíti fel hálózatról tölthető modellpalettáját.

A Mini márka 2,9 százalékkal múlta felül az idei év kilencedik hónapjában a tavalyi szeptember teljesítményét. A 37 786 darab új autóval 261 024 darabra nőtt a brit prémiumgyártó egész évben eladott modelljeinek száma, amely a rendkívüli kiélezett piaci versenykörülmények közepette és a Mini nyereséges értékesítés-fejlesztési stratégiája mentén mindössze 1,8 százalékkal marad el az előző esztendő első háromnegyed évét záró értékesítési mutatótól.

A Rolls-Royce Motor Cars világszerte 3777 luxusautót adott át ügyfeleinek a január és szeptember között eltelt kilenc hónapban, amely éves viszonylatban 42,0 százalékos gyarapodást jelent. Az értékesítési növekedés a brit luxusautó-gyártó összes piacán megfigyelhető, a fejedelmi portfólió tagjai iránt mutatkozó ügyfélkereslet pedig töretlen. A Rolls-Royce Wraith – és kiváltképp a Black Badge modellváltozat – kimagaslóan teljesített az elmúlt időszakban. A Rolls-Royce Cullinan luxusterepjárót továbbra is kivételesen intenzív népszerűség övezi: a modellre tömegével érkeznek a megrendelések, amelyek már most telítették a gyártó 2020 első negyedéves termelési naptárát. A Rolls-Royce hasonlóan erős évzárást irányoz elő a 2019-es esztendő utolsó negyedévére.

A BMW Motorrad tovább folytatja stabil értékesítési növekedését, amellyel képes megismételni a tavalyi év kimagaslóan eredményes értékesítés-fejlődési teljesítményét. 2019 első háromnegyed évében a BMW Group kétkerekű divíziója világszerte 136 932 darab új robogót és motorkerékpárt értékesített, amely 8,0 százalékos abszolút gyarapodás. A szeptember ebből 15 834 példánnyal vette ki a részét, amely az előző év kilencedik havi mutatójának tükrében 12,1 százalékos javulás.