Jön az olcsó villanyautó

Renault
Kevesebb mint öt éven belül elérhetőek lesznek Európában a 10 ezer euró körüli Renault elektromos autók Thierry Bollore, a járműgyártó-vállalat vezérigazgatója szerint.

“Dolgozunk rajta és jóval kevesebb mint öt éven belül már kaphatóak lesznek Európában ilyen (10 ezer eurós) elektromos autók” – jelentette ki a Renault vezérigazgatója a német Handelsblatt lapnak adott interjúban. “Az elektromos autók árát drasztikusan csökkenteni kell. Ez elengedhetetlenül szükséges” – tette hozzá.

“A klímaváltozással és a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban felvetett szempontok halálos döfést adtak a dízelnek” – mutatott rá, megjegyezve, hogy “a nyilvános vita megölte a technológiát”. A tiszta dízelmotorokat pedig túlságosan megdrágították a törvényes követelmények és így már “nehezen állják a versenyt a hibrid és elektromos hajtással, különösen a kisautók esetében”. A dízelmotoroknak azonban továbbra is van jövője a mezőgazdaságban és nagy távolságok megtételét feltételező felhasználási területeken – jegyezte meg a Renault vezérigazgatója.