125 új munkahely Nyíregyházán

Bokrétaünnepet tartott a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. Nyíregyházán. 3,4 milliárd forintos beruházással új, világszínvonalú technológiával felszerelt gyártócsarnokot épít a mintegy 850 munkavállalót foglalkoztató Hübner-H Kft. A cég 125 munkahelyet új teremtett, amit a kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatással segített.

Ingo Heerdt ügyvezető igazgató elmondta, a csuklós buszokhoz és sínes járművekhez gyártott átjáró- és csuklórendszerek mellett a speciális gumiipari termékek – az ablakok és ajtók tömítésére szolgáló gumiprofilok és gumikeretek – gyártása is nagy ütemben fejlődik cégnél.    A 8600 négyzetméteres, 2020 februárjára elkészülő új gyártócsarnokkal termelési kapacitását és technológiai felszereltségét bővíti a cég – közölte az ügyvezető igazgató.

A németországi Kasselban alapított Hübner GmbH & Co KG az egyik legrégebbi tradícióval rendelkező cég a tömegközlekedési eszközgyártás területén. A ma már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztató világvállalat leányvállalatai megtalálhatóak Brazíliában, az Egyesült Államokban, Kínában, Dél-Afrikában, Malajziában és Indiában, valamint Európa számos országában is.    A nyilvános cégadatok szerint a magyar leányvállalat 2018-ban 16,3 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 1,1 milliárd forint adózott eredményt ért el.