Két fontos Skoda frissül 2020-ban

Bővített felszereltségi kínálattal, illetve tovább fokozott kényelemmel és biztonsággal érkeznek a 2020-as modellévre Škoda Karoq és Škoda Kodiaq SUV-típusok. Ennek keretében mindkét sorozat tagjai már most megrendelhetők az új side assist rendszerrel, amely akár 70 méter távolságból érzékeli a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket.

A Kodiaq és a Karoq számára kínált vezetői segédrendszerek széles palettáját bővíti már most az extrafelszerelésként rendelhető side assist technikája, amely a mindkét SUV-típushoz eddig kapható holttér-érzékelés rendszerét váltja fel. Az új berendezés korábbi 20-ról immár 70 méterre növeli az érzékelés hatótávját, emellett két radarszenzorral érzékeli a hátulról közelítő vagy már a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket. Javult a figyelmeztető jelzés észlelhetősége is: a korábban a külső visszapillantó tükrök üvegébe integrált megoldás helyett a figyelmeztető fényjelzés már a külső visszapillantó tükrök házának belső oldalán jelenik meg, így jóval könnyebben észlelhető és fényereje is igény szerint állítható. A rendszer gyorsításkor 15 kilométer/órától lép működésbe, fékezéskor pedig egészen a 10 kilométer/órás tempó eléréséig aktív. A side assist technikájának meghatározó eleme a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (kiállási asszisztens), amely a tolatásos kiállások során érzékeli a jármű mögött mozgó objektumokat.

 DCC adaptív futómű már elsőkerékhajtással is

Jelentős kényelemnövekedést kínál a két Škoda SUV-típushoz extrafelszereltségként elérhető adaptív lengéscsillapítás-szabályzás (DCC), amely mostantól már nem csupán az összkerékhajtású kivételekhez, hanem elsőkerék-hajtással együtt is megrendelhető. A DCC elektronikus szabályzású lengéscsillapítóival automatikusan a pillanatnyi útviszonyokhoz és az adott, illetve előnyben részesített vezetési stílushoz illeszti a csillapítási karakterisztikát. A vezető emellett a menetprofil-választás rendszere (driving mode select) segítségével a komfort, normál és sport lengéscsillapítás-üzemmódok közül választhat, amelyek széles tartományt kínálnak a különösen kényelmes és a hangsúlyosan sportos között.

Új 2.0 TDI motor a Karoq számára

A Karoq motorpalettája új, 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TDI erőforrással bővül, amely AdBlue-befecskendezéssel, illetve dízel-részecskeszűrővel kiegészített SCR-katalizátorának köszönhetően kielégíti az Euro 6d-temp kipufogógáz-szabvány előírásait. DSG-sebességváltóhoz és összkerék-hajtáshoz csatlakozik.