BMW 530e nagyobb elektromos hatótávval

A felső-középkategória üzleti limuzinjának plug-in hibrid hajtáslánca mostantól 30 százalékkal nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot és 20 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátást garantál, miközben az opcionális extrafelszereltségek palettájára a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is felkerült.

Az Év Zöldautója 2020 díjra jelölt BMW 530e limuzin plug-in hibrid hajtásláncába épített legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiának köszönhetően az iránymutató újdonság tisztán elektromos meghajtással megtehető hatótávolsága a nagyfeszültségű energiatároló egység egyetlen feltöltésével 61-66 kilométerre nő.

A BMW 5-ös limuzin plug-in hibrid hajtáslánc-technológiáiban a BMW Group hálózatról tölthető modelljeihez kifejlesztett legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiai innovációk dolgoznak. A BMW 530e limuzin és a BMW 530e xDrive limuzin vadonatúj, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátora változatlan külső méretekkel kínál 9,2 kilowattóráról 12,0 kilowattórára növelt bruttó energiateljesítményt. A jelentős mértékben fejlődött kapacitással a bajor prémiumgyártó ügyfelei már a hétköznapi ingázások oroszlánrészét károsanyag-kibocsátás nélkül tehetik meg, a hátsó üléssor alá épített akkumulátornak köszönhetően pedig a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW 5-ös limuzinok is szinte literre pontosan akkora csomagteret kínálnak, mint belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljeik. A BMW 530e limuzin és a BMW 530e xDrive limuzin csomagtere alapesetben 410 liter térfogatú.

530e-sed

Mindkét modell alapfelszereltségének része a háztartási aljzathoz csatlakoztatható töltőkábel, amellyel a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor kevesebb, mint hat óra alatt feltölthető. A BMW i Wallbox falitöltővel ez az idő 3 óra 35 percre csökken. Az akkumulátor töltőnyílását a bal első kerékjárati ívben, az Air Breathers légkivezető nyílás fölötti ajtó mögött találják az ügyfelek.

Mindkét modell plug-in hibrid hajtásláncában egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres, 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotor és egy 83 kW / 113 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor működik együtt, 185 kW / 252 lóerő maximális rendszerteljesítményt és 420 Nm csúcs forgatónyomatékot hívva életre. Az elektromos motort a mérnökök a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba építették be, a BMW 530e limuzin így 6,1 másodperc alatt, a BMW 530e xDrive limuzin pedig 6,2 szekundum alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. Mindkét modell végsebessége 235 kilométer/óra.