Ötcsillagos a DS 3 Crossback biztonsága

Az Euro NCAP független szervezet a maximális 5 csillagos eredményt adta a DS 3 Crossbacknek, amelynek összes változatát aktív vészfékező rendszerrel szerelték fel.  

A szegmensében nem jellemző felszereltségi elemeket kínáló DS 3 Crossback új rekordot állított fel az új Euro NCAP tesztek 2018-as bevezetése óta. Egyetlen másik B prémium SUV sem kapott többet 96 százaléknál a felnőtt utasvédelemre, 86 százaléknál a  gyermek utasvédelemre, vagy 76 százaléknál a biztonsági berendezésekre. A felnőtt utasvédelemre kapott 96 százalék egyben új referencia a francia autók között, beleértve az összes járműkategóriát.

A Magyarország Autója 2020 díjra jelölt DS 3 Crossback összes változatában szériatartozék a 85 km/h sebességig aktív vészfékező rendszer, az aktív sávtartó asszisztens és a táblafelismerő rendszer is. Elérhetők továbbá változattól függően olyan berendezések, mint a 140 km/h sebességig aktív vészfékező rendszer, amely a gyalogosokat és a kerékpárosokat is felismeri, az aktív holttérfigyelő, a mátrix-LED fényszórók és 2-es szintű félautonóm vezetést lehetővé tevő segédrendszer.