149 tanuló végzett az Audi Hungaria szakképzési rendszerében

149 szakmunkástanuló tett sikeres záróvizsgát az Audi Hungaria Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében. Jelenleg 15 különböző szakmában szerezhetnek képesítést a diákok. Az elmúlt 18 évben közel 2200 fiatal végezte el a gyakorlatorientált képzést az Audi Hungariánál. Négy arany- és egy bronzéremmel gazdagodtak a vállalat tanulói az idei Szakma Sztár versenyen.

„A duális szakképzés egy nemzetközileg elismert modell, amely már 18 éve partneriskoláinkkal közösen kiválóan működik. A képzés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy vállalatunk számára biztosíthassuk a jól kvalifikált szakembereket” – mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „Az Audi Hungaria duális szakképzésének célja, hogy minden fontos kompetenciát és tudást átadjon, amellyel értékteremtő szakmai tevékenység végezhető. Büszkék vagyunk a végzett diákokra, akik innovatív környezetben, gyakorlatorientált tudással felvértezve állnak készen szakmai pályafutásuk megkezdésére” – tette hozzá

Az ipar 4.0 hatására gyors tempóban változnak a szakmai tevékenységi körök és a szakmai profilok. Az Audi Hungaria duális szakképzése az autóipar jövőjére helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel a munkavégzés digitális világára és az ebből adódó szakmai következményekre. A fiatalokat a prémiumgyártónál töltött képzési idejük alatt a jövő szakmai kihívásaira készítik fel. A vállalat jól felszerelt oktatóközpontja minden feltételt megad ahhoz, hogy a diákok elsajátíthassák a megfelelő szakmai ismereteket.

Az Audi Hungariánál a képzés is digitális váltáson megy át: iPadeken elérhető Mobile Learning tananyagok teszik vonzóbbá a tanulást a szakmunkástanulók számára, akik digitális oktatási anyagaikat saját maguk állíthatják össze, és jeleníthetik meg azokat mobil eszközeiken. Az Audi Hungaria duális szakképzési rendszere a digitális világ sokrétű tevékenységeit fogja egybe, amely által a tanulók még inkább motiváltak abban, hogy saját projekteket valósítsanak meg.

Az Audi Hungaria Zrt. 2001-ben Magyarországon elsőként vezette be a duális szakképzési modellt, amelyet jelenleg a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumával, Szakközépiskolájával és Kollégiumával, a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával és a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumával együtt eredményesen működtet. A következő tanévben közel 100 új szakmunkástanuló kezdi majd meg képzését a duális rendszerben.