Két új autót nevezett a Nissan

Év Magyar Autója

A Nissan Sales Central & Eastern Europe Kft. két autót jelölt az Év Magyar Autója versenyben. Az új, tíz év után teljesen megújuló Juke-ot a Magyarország Autója 2020 díjra jelölték, a hamarosan érkező, nagyobb hatótávolságú Leafet pedig az Év Zöldautója 2020 díjra nevezték.

Nissan Juke

Tíz évvel bemutatása után teljesen megújul a Nissan népszerű kis méretű városi szabadidő-autója. Bár a végleges dizájn még nem ismert, minden bizonnyal megőrzi elődje formabontó vonalait. A CMF-B padlólemezre épülő kisautó kezdettől részben villamosított változatban is érkezik, de elképzelhető, hogy tisztán elektromos változatban is gyártják majd. Sajtóhírek szerint jövő év eleji forgalmazásakor egyliteres, háromhengeres turbós benzinmotorral, valamint a márkánál jól bevált 1,33 literes négyhengeressel választható, utóbbi 130 lóerős. A hibrid változatról sokat nem tudunk, de várhatóan az 1,6 literes benzinmotort 9,8 kilowattóra kapacitású akkumulátor által táplált villanymotor egészít ki, amely mintegy 32 kilométeres elektromos hatótávot tesz majd lehetővé. A jelenleg is kapható változatból már több mint 1 millió példány készült, az új modellt változatlanul a nagy-britanniai Sunderlandben gyártják majd.

Nissan Juke

Nissan Leaf

Európa és Magyarország legnagyobb darabszámban eladott villanyautója jelentősen megnövelt kapacitású akkumulátorral és izmosabb villanymotorral érkezik még az idén. A Nissan Leaf 3.Zero e+ modell akkumulátorának energiasűrűsége 25 százalékos, energiakapacitása pedig 55 százalékos növekedésen esett át, 192 cella helyett 288 cellából áll. Névleges kapacitása 62 kWh lett, ami a gyártó szerint 385 kilométer megtételére elegendő egy töltéssel (WLTP szabvány alapján mérve). Erősebb villanymotor hajtja a megnövelt hatótávú Leafet, teljesítménye 160 kW (217 lóerő), legnagyobb forgatónyomatéka 340 Nm. A frissített modell az új hajtáslánccal álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 7,3 másodperc alatt gyorsul fel és végsebessége eléri a 157 kilométer/órát. A Nissan Leaf továbbra is elérhető lesz 40 kWh kapacitású akkumulátorral, 270 kilométeres hatótávval és 150 lóerős villanymotorral.

Nissan Leaf

Év Magyar Autója 2020

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: http://evmagyarautoja.hu/