Jó évet zárt itthon a Bosch

A Bosch magyarországi tevékenységének minden területén növekedést ért el 2018-ban. Teljes magyarországi árbevételét, beleszámítva a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységeket is, 1317 milliárd forintra növelte 2018-ban, ami 13 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 251 milliárd forintra nőtt, mely 3 százalékos emelkedést jelent. Nemcsak a forgalmi adatok, hanem a kutatás-fejlesztés, a létszám, valamint a beruházás számai is növekedtek az előző évhez képest. A Bosch-csoport Magyarországon 2018-ban minden eddiginél többet, összesen 71 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre a mobilitási megoldások és a kéziszerszámok gyártásának terén.

A Bosch Magyarországon 2018-ban több mint  1200 munkahelyet teremtett, így egyike volt azon vállalatoknak, amelyek a legnagyobb létszámbővülést mutatták a magyarországi magánszektorban.A beruházásokra fordított összegeket tekintve a Bosch Magyarországon kiemelkedően, 67 milliárd forinttal zárta a 2018-as évet. Beruházások valamennyi Bosch telephelyen folynak és mindegyik stratégiai szempontból is meghatározó.