7,7 millióért veheti meg az elektromos Opel Corsát

Év Magyar Autója

Az Opel demokratizálja az elektromobilitást: először kínál a Corsa teljesen új hatodik generációjával teljesen elektromos, akkumulátoros változatot, 100 kW (136 LE) teljesítménnyel és 330 kilométert (WLTP) elérő hatótávval. Az Év Zöldautója 2020 díjra jelölt modell már nálunk is rendelhető, indulóára 9,24 millió forint.

Az Opel 120 éve gyárt autót, mindig zászlajára tűzve, hogy széles vevőkörnek kínáljon csúcstechnikát. Az új Corsa-e az elektromobilitás legjavát adja. A WLTP-ciklus szerint mért 330 kilométeres hatótávjával alkalmas mindennapi használatra az ötajtós jármű. 50 kilowattórás akkumulátorát akár 30 perc alatt gyorstöltéssel (100 kilowattossal) 80 százalékra lehet feltölteni.

Hajtóművének teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka már álló helyzettől 260 newtonméter. Nulláról 50 kilométer/órára 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 másodpercre van szüksége.

2019 Opel Corsa-e

Az új Corsa-e technikája és asszisztensrendszerei eddig csak magasabb kategóriákban voltak ismertek. Fénypont az adaptív, vakításmentes LED-mátrix világítás, amelyet először kínál kiskocsihoz az Opel. Összesen nyolc fénydiódát vezérel nagyfelbontású, legújabb generációs frontkamerája; a fénykéve automatikusan és folyamatosan alkalmazkodik a mindenkori közlekedési helyzethez, illetve környezethez. Jelentős biztonsági plusz a többféle modern asszisztens is. A jelzőtábla-asszisztens új, csúcstechnikájú kamerája több információt gyűjt be, például dinamikus LED-es kijelzésektől. A navigációs készülék a monitoron mutatja a tárolt sebességlimiteket. Újdonság továbbá a holttér-figyelő, a távközradar és a szenzorvezérlésű oldalvédelem. Ezekhez olyan rendszerek járulnak, mint a holttér-figyelő és a beparkolást segítő többféle rendszer.

Az új Opel Corsa-e kiszállítása 2020. tavaszán indul a vevőkhöz. Ezenkívül máris megrendelhető a szintén Év Zöldautója 2020 díjra jelölt Grandland X konnektoros hibrid (tisztán elektromos hatótávja 52 kilométer, szén-dioxid-kibocsátása pedig 37 gramm kilométerenként). 2020-ban két további teljesen elektromos hajtású Opel csatlakozik hozzájuk – az Opel Mokka X utóda és a Vivaro.

A villanyautó rüsselsheimi bemutatóján elárulták a hazai árakat: a jól felszerelt Edition változat ára 9 240 000 forint (állami támogatással 7 740 000) a fekete tetős, alufelnis, LED-mátrix világítású és a legfejlettebb fedélzeti szórakoztató és információs rendszert tartalmazó First Edition ára pedig 9 910 00 forint (állami támogatással 8 410 000). Az autóra 5 év/100 ezer kilométer garancia vonatkozik, az akkumulátorra pedig nyolc év.