Rossz hír Kínából

kínai, Kínából, Kínában, kínai autóexport
Az elemzők által vártnál gyengébb lett a kínai feldolgozóipar és a szolgáltatóipar áprilisi teljesítménye a kínai logisztikai vállalatok képviseleti szervezeteinek kimutatása szerint.

A CLFP és CLIC logisztikai képviseleti szervezeteknek a nemzeti statisztikai hivatal, az NBS adatain alapuló kalkulációi alapján áprilisban 50,1 pont lett a feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a márciusi 50,5 pont után.     Elemzők a márciusival megegyező mutatóra, 50,5 pontra számítottak áprilisra.     A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke a visszaesését jelzi.    A nem feldolgozóipari ágazatokat (szolgáltatóipar és építőipar) felölelő BMI áprilisban 54,3 pontra gyengült a márciusi 54,8 pontról.     A szakértői várakozások átlagában márciushoz képest kevésbé romló mutató, 54,5 pont szerepelt.     A kínai bruttó hazai termék több mint ötven százalékát a nem feldolgozóipari ágazatok hozzák létre.

Egy másik felmérés is azt jelezte, hogy áprilisban lassult a kínai feldolgozóipar teljesítménynövekedése.    A Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérése szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) áprilisi értéke 50,2 pontra süllyedt a márciusi 50,8 pontról. Szakértők javuló mutatót, 51 pontot vártak áprilisra.