Növelte nyereségét az Alstom

Emelkedő bevételek mellett növelte nyereségét az Alstom francia gépipari konszern a március végén zárult 2018/19-es pénzügyi évben.

Az Alstom kiigazítással számolt kamat- és adófizetés előtti eredménye (ebit) 570 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 397 millió euróról. Az adózott eredménye pedig 365 millió euróról 681 millió euróra nőtt.     A francia cég eladásai a pénzügyi évben 7,34 milliárd euróról 8,07 milliárd euróra emelkedtek.     Az Alstom a március végével zárult egy évben 12,1 milliárd euró új megrendeléshez jutott, jelentősen túlszárnyalva az egy évvel korábbi 7,18 milliárd eurót. A teljesítésre váró megrendelések állományának értéke az egy évvel korábbi 35,23 milliárd euróról 40,48 milliárd euróra nőtt.

Az Európai Bizottság februárban megvétózta a német Siemens AG és az Alstom SA vasúti üzletágainak egyesülését, mondván, hogy az ellentétes lenne az uniós belső piaci versenyszabályokkal. A cégek még 2017-ben állapodtak meg a fúzióról. A német és a francia kormány által is támogatott fúzió célja az lett volna, hogy az Airbus mintájára létrejöjjön egy, a globális piacon Kínával versenyezni képes nagy páneurópai vasúti társulás.

Az Alstom Magyarországon az Alstom Hungária Zrt. révén van jelen