Vezetőváltás a Boschnál

Oliver Schatz, aki 6 évig volt a budapesti fejlesztési központ vezetője és emellett a Robert Bosch Kft. egyik ügyvezető igazgatója, a németországi Reutlingenben folytatja pályafutását, ahol a gépjármű-elektronika üzletágon belül a félvezetők részlegen egy új üzleti terület kialakításának stratégiai feladatait látja el. Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője ezentúl a Robert Bosch Kft. ügyvezetését egyedül látja el. A fejlesztési központ vezetőjének április 1-jétől  Szászi Istvánt nevezték ki.

A Robert Bosch Kft.-nél az autóipari fejlesztési tevékenység 2000-ben mindössze öt munkavállalóval kezdődött. 2005-ben alakult meg hivatalosan a budapesti fejlesztési központ, amely ma a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, és fontos szerepet játszik a jövő alakításában, az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében. A Robert Bosch Kft.-nél ma összesen több mint 3200-an dolgoznak, közülük 2800 munkavállaló közvetlenül ebben a központban. Ezzel az autóipari mérnökök számát tekintve a budapesti a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne és innen irányítják a Kolozsváron és Szófiában található mérnöki központok tevékenységét is.

Szászi István 15 éve dolgozik a Bosch-csoportnál. Pályáját a cégnél projektmérnökként kezdte Budapesten, majd dolgozott a Bosch-csoport reutlingeni és abstatti telephelyein is. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta, ahol 1997-ben járműmérnöki diplomát szerzett, majd 2004-ban Phd fokozatot a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányításának területén.