Összefognak a német autóipari vállalatok

Önvezető autók

Együttműködésre készülnek a nagy német autóipari vállalatok a vezető nélküli járműtechnológia közös fejlesztése érdekében – írta a Manager Magazin hírportál.

A lap értesülése szerint a nagy német autógyárak és alkatrész-beszállító cégek, a Volkswagen, a BMW, a Daimler, illetve a Bosch és Continental vizsgálják az együttműködés lehetőségeit az önállóan navigáló, önvezető járművek technológiájának kifejlesztésében. A kezdeményezés mögött a Volkswagen AG vezérigazgatója, Herbert Diess és a BMW fejlesztési igazgatója, Klaus Frölich áll. A lap úgy tudja, hogy a tervezett együttműködés elméletileg nyitva áll más vállalatok előtt is.

A BMW és a Daimler között már korábban is folytak egyeztetések együttműködésről a robotautó-technológiai és akkumulátor-technológiai fejlesztés területén. A BMW már létrehozott egy együttműködést az Intel és a Ford céggel, és milliárdokat fordított a robotautó technológia fejlesztésébe. A Daimler hasonló együttműködést folytat a Bosch céggel. A Volkswagen is szorosra vonta az együttműködést a Ford autógyárral elektromobilitási fejlesztésekben, kezdetben kis-áruszállító járművek közös gyártására, majd mobilitási szolgáltatásokra is kiterjedően.    A lehetőségek elemzésére létrehozott munkacsoportok javaslatai alapján a nagy autóipari cégek vezetői márciusban terveznek döntést hozni az együttműködésről.