Forgalomba állt az első magyar Mercedes busz

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. ünnepélyes keretek között adta át a vállalat telephelyén az első debreceni gyártású Mercedes-Benz Reform 500 LE típusú modellt a DKV Debreceni Közlekedési Zrt-nek. A cívisvárosban tervezett és épített jármű azonnal forgalomba állt.

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. a 12 típusból álló termékcsaládjának első modelljét, a Mercedes-Benz Reform 500 LE-t tavaly decemberben mutatta be a nagyközönség számára. Miután az autóbusz a TÜV Rheinland-KTI Kft. engedélyezési eljárásán teljesítette az európai minőségi elvárásokat, megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az európai típusbizonyítványt a nagy sorozatú gyártásra; ezt követően forgalmi engedélyt és rendszámot is kapott.

Az első Debrecenben tervezett és gyártott jármű a cívisvárosban, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. színeiben áll munkába december 13-án, és menetrend szerint közlekedik majd, így több viszonylaton is látható lesz a vadonatúj modell. A 12 méteres, 3 ajtós, alacsonypadló-belépésű Mercedes-Benz Reform 500 LE megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak. Az autóbuszt 220 kW maximális teljesítményű Euro 6-os dízelmotorral és hatfokozatú automatikus váltóval szerelték, az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK Holding Zrt. által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontroll eszközöket, ami üzemelési, működési adatokat szolgáltatva lehetővé teszi a járművek távoli ellenőrzését is.