Új elnöke van a gumiabroncs-szövetségnek

Hunyadi Szabolcs váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Bakonyi Tamást, aki továbbra is az elnökség tagja maradt. Az új elnök, elődeihez hasonlóan továbbra is fontosnak tartja a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Hunyadi Szabolcs 44 éves, nős, két gyermek édesapja. A Magyar Testnevelési Egyetemen szerzett tanári diplomát 1996-ban, ezt követően a BGF (ma BGE) Külkereskedelmi Főiskolai Karán folytatta tanulmányait és 2011-ben végzett nemzetközi marketing szakos közgazdászként. Idén húsz éve, 1998-ban csatlakozott a Bridgestone szervezetéhez, ahol kezdetektől az értékesítési csapatban töltött be különböző pozíciókat. 2007 óta a magyar értékesítési csapat vezetője, míg 2017 elejétől a csehországi és szlovákiai értékesítés is az irányítása alá tartozik. Hunyadi Szabolcs anyanyelvén kívül angolul és németül beszél. A HTA elnökségi tagja 2016-tól.

A szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti. “Kívánatos cél a szezonális gumiabroncs (téli-nyári) használat kiterjesztése, illetve az ehhez szükséges hazai jogi szabályozás előkészítése, valamint a 4 évszakos gumiabroncsokkal kapcsolatos tájékoztatás bővítése. Feladatot ad az egységes téli gumiabroncs szimbólum (3 hegycsúcs hópihével) európai bevezetése is, amelyet a szövetség teljes eszköztárával támogatni kíván.”