Újabb IT-központot hozott létre a Volkswagen

A Volkswagen-csoport szélesíti tevékenységének szoftver hátterét, mellyel határozott előrelépés hajt végre a digitális átalakításban. Ennek újabb fejezeteként Lisszabonban Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök jelenlétében a felavatták a lisszaboni szoftverfejlesztő központot.

A központban 300 informatikai szakember fog szoftvereket fejleszteni  főként a digitalizált ökoszisztémák   és a Csoporton belüli vállalati folyamatok számára, közülük 100-an a felhő-alapú szolgáltatások fejlesztésén és speciálisan a MAN Truck and Bus haszonjármű részleg számára végzik munkájukat.

Az új lisszaboni szoftver fejlesztő központban – mely immár a harmadik ilyen jellegű létesítmény – a Volkswagen erőteljesen folytatja digitális átalakulását. A Volkswagen néhány száz informatikai szakértővel már működtet két szoftver fejlesztő központot,  Wolfsburgban és Berlinben. E központokban a szakosodott projekt-csapatok főként a hozzáadott értéket jelentő szolgáltatásokra koncentrálnak a márka digitális ökorendszerei számára, mint például a Volkswagen személygépkocsik “We”  szolgáltatásai. A biztonsági vonatkozású struktúrákat, beleértve azokat, amelyek az ilyen szolgáltatások felhasználói profiljának hitelesítéséhez vagy az adatbázisok titkosításához szükségesek, szintén  a szoftverfejlesztő központokban fogják megalkotni.

A szoftverfejlesztő központok  kulcsfontosságú stratégiai elemet jelentenek a Volkswagen erőfeszítéseiben, hogy a vállalaton feleljen meg a fejlett szoftver megoldásokra vonatkozó  növekvő igényeknek. A Volkswagen technológiai együttműködéssel, és a más vállalatokban való részvétel útján folyamatosan bővíti digitális hátterét. A következő lépés e területen az lesz, hogy a Volkswagen Wolfsburgban,  a Faculty 73” nevű program keretében szoftver fejlesztőket képez 2019 elejétől kezdődően.

A Volkswagen és a MAN Truck and Bus főként a portugál munkaerőpiacon toboroz informatikai szakembereket. A Volkswagen-csoport több mint 25 éve van jelen Portugáliában. Az Autoeuropa Palmelában működteti üzemét, ahol 5900 főt alkalmaznak, és  ahol Volkswagen T-Roc-ot, Volkswagen Sharant és a Seat Alhambrát gyártanak.