Még jobb lett a magyarok kedvence

Suzuki Vitara

Stílusosabb megjelenéssel és fejlettebb biztonsági funkciókkal hódít a megújult Vitara, ráadásul kiterjesztett garancia is jár mellé.

Az idén 30. születésnapját ünneplő Vitara-sorozat 1988-ban indult útjára a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként, elegáns kialakításával, könnyű manőverezhetőségével, kényelmes vezetési élményével, valamint terepen nyújtott, sokoldalú teljesítményével a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Különösen hazánkban, ahol gyártják.

Hamarosan_erkezik_a_megujult_Suzuki_Vitara (3)

Hagyományra építve

A jelenlegi, negyedik generációs Vitarát 2015-ben mutatták be, válaszul a kompakt szabadidő-autók iránt megnövekedett piaci igényekre. A modell a Suzuki legkülönbözőbb vezetési körülmények, valamint terepviszonyok esetén is élvezetes és biztonságos autózást nyújtó ALLGRIP 4WD rendszerét további fejlett biztonsági funkciókkal, kommunikációs eszközökkel és a járművezető igényeinek megfelelően testre szabható lehetőségekkel ötvözi.

Hamarosan_erkezik_a_megujult_Suzuki_Vitara (1)

Stílusba öltöztetve

Már távolról szembetűnik a megújult Vitara öt függőleges részre osztott elülső hűtőrácsának gazdag krómozása. Ez immár a Suzuki szabadidő-autók jellegzetes vonása, amely már a Vitara iV4 koncepciómodelljén és a Vitara-S különleges kiadású modell esetében is nagyon népszerű volt. Az alsó hűtőrács krómozott elemei tovább hangsúlyozzák a jármű kifinomult formavilágát. Ha hátulról nézzük, feltűnik a hátsó kombinált lámpák hármas LED-sora, amely kifejezetten innovatív megjelenést kölcsönöz az autónak. A minőséget sugárzó kialakításhoz az áttervezett hátsó védőlemez is hozzájárul.

vitara

A külső színválaszték két további árnyalattal bővült: a sportos, kifejezetten élénk napszél sárga (Solar Yellow Pearl Metallic) és a visszafogottabb márványkék (Ice Grayish Blue Metallic) színnel. Gazdagodott a felszereltség is, hisz panorámás napfénytető mostantól minden GLX-modellen elérhető.

Hamarosan_erkezik_a_megujult_Suzuki_Vitara (6)

Utastere sem maradhatott változatlan. Átfogó minőségi és stílusbeli fejlesztéseket hajtottak végre, látványosabb és merészebb lett a műszerfal, az új, 4,2 hüvelykes, színes LCD-kijelzőjén könnyebben láthatók az ALLGRIP üzemmód és a lejtmenetvezérlő animációi, illetve az új megelőző biztonsági funkció és a jelzőtábla-felismerés grafikái is. A megfelelő illeszkedés miatt az órát is átalakították az új megjelenésű műszerfalnak megfelelően. Mindezek szintén hozzájárulnak a dinamikus és pezsdítő vezetési élményhez. A műszerfal tetejére puha betétek kerültek, ezek fokozzák az esztergomi kocsi minőségérzetét. Ezt erősítik az ajtók és a középkonzol világosabb színű ezüstös elemei, valamint a műszerfal ezüstös paneljének fémes hatású geometriai mintázata. A hasított bőr üléshuzat mélynyomásos geometriai mintái kifinomult, városias megjelenést kölcsönöznek a belső térnek. A legmagasabb felszereltségű modellváltozat egy konzoldobozzal felszerelt, új középső kartámasszal is kiegészült elöl.

Környezettudatos hatékonyság

A Vitara-S népszerű közvetlen befecskendezéses K14C turbómotorja mellett az újonnan bevezetett, szintén közvetlen befecskendezéses K10C turbómotor is elérhető a megújult Vitarában. A Suzuki új K10C motorjának tervezésekor kifejezetten figyeltek a leadott teljesítmény és a környezettudatos működés egyensúlyának megtartására. A kompakt és könnyű K10C motor turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezéses, háromhengeres soros konfigurációját az alsó tartományokban leadott erős nyomatékra, kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságra és alacsony károsanyag-kibocsátásra optimalizálták. Tekintettel arra, hogy a Vitara-modelleket már közvetlen befecskendezéses turbómotorokkal szerelték fel, az 1,4 literes Boosterjet-modellekre alkalmazott „S fokozat” megjelölés a továbbiakban nem lesz használatos.

vitara_suzuki

Fejlett biztonság

A megújult Vitara továbbfejlesztett megelőző biztonsági technológiája még több helyzetben segíti a járművezetőt a balesetek elkerülésében. A milliméteres hullámhosszúságú radarral működő radaros fékrásegítőt (RBS) kiváltotta a kétérzékelős fékasszisztens (DSBS), amely egylencsés kamerát és lézersugaras radart (MFL) alkalmaz annak érdekében, hogy időben észlelje a gyalogosokat, és fékezéssel csökkentse az ütközések erejét. Mindemellett a sávelhagyásra figyelmeztető, a sávelhagyás-megelőző és a jelzőtábla-felismerő (TSR) funkciók is elérhetők. Az AT-modellek mostantól teljes megállási és újraindulási funkcióval rendelkező adaptív tempomattal (ACC) rendelkeznek, amely egy milliméteres hullámhosszúságú radar segítségével tartja a távolságot az elöl haladó járműtől. Csak beállítjuk az adaptív rendszert és az autópálya forgalmának hullámzásával sem kell foglalkozni, az akár 140 lóerős turbómotorral szerelt autó szépen gyorsít és lassít helyettünk az előttünk haladók sebességét lekövetve. A járművezető által beállított sebesség felső sebességkorlátként működik. Most először a holttérfigyelő (BSM) és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető (RCTA) funkció is elérhetővé vált a Suzuki kínálatában.

suzuki vitara

3+7 év gondtalanság

Kiterjesztett garanciaprogramot hirdet a Magyar Suzuki Zrt. újonnan gyártott Vitara és S-Cross 1.0 és 1.4 benzines Boosterjet motorral szerelt modelljeire. A garancia futamideje a gyártói garancia lejártát követő első naptári napon kezdődik és a 10. év utolsó napján, de legfeljebb 200 ezer kilométer futásteljesítmény elérésekor ér véget, attól függően, hogy melyik teljesül hamarabb. A Suzuki Boosterjet PRO 3+7 év vagy 200 ezer kilométer garancia a jármű minden, gyári fixen beépített mechanikus és elektronikus szerkezeti elemére vonatkozik, úgy, mint a motorra, a turbófeltöltős üzemanyagrendszerre, valamint a váltóra és automatikus váltóra. A garancia szolgáltatásait abban az esetben lehet igénybe venni, ha a gépjármű szervizelési munkálatai megfelelnek a Suzuki Jótállási és szervizfüzet előírásainak, valamint a tulajdonos eleget tett a kárrendezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek.

 

(x)