Magyar dolgozók is segítettek az indiai árvízkárosultaknak

Az Apollo Tyres európai gyárai adománygyűjtést indítottak az indiai Kerala államban élő kollégáik megsegítésére, akiket az állam történetének egyik legsúlyosabb árvize sújtott a közelmúltban. A gyűjtéshez csatlakozó gyöngyöshalászi magyar gyár hozzájárulásával az európai apollósok több mint 25 000 eurót gyűjtöttek össze bajbajutott kollégáiknak.

Augusztus közepétől a megszokottnál hevesebb esőzésekkel köszöntött be a monszun évszak az India déli részén fekvő Kerala tartományba, emiatt súlyos áradások kezdődtek. A mentési műveletek azóta véget értek, az áradások által érintett több mint egymillió ember megsegítése azonban továbbra is kihívás és feladat. A tartományban található két Apollo gyár dolgozóit is érintette a katasztrófa, abban is megakadályozva őket, hogy eljussanak a munkahelyükre.

Az Apollo dolgozói gyűjtést indítottak a Kerala tartományban dolgozó kollégáik megsegítésére. A kampány lezárásakor az adományok összege elérte a 25 000 eurót, az Apollo Tyres pedig megduplázta az összeget, így összességében az európaiak 50 000 eurót juttattak el nehéz helyzetbe került indiai kollégáiknak. A magyar gyár dolgozói közel 2 000 euróval járultak hozzá a gyűjtéshez. Emellett Onkar Kanwar, az Apollo Tyres elnöke 20 millió indiai rúpiát (23 500 euró) adott át a katasztrófa-elhárítási alapot kezelő indiai minisztériumnak, amit általános segítségnyújtásra fognak felhasználni az állam területén.

1 Comment on Magyar dolgozók is segítettek az indiai árvízkárosultaknak

Comments are closed.