Újabb üzemet avattak Győrben

Győrben átadták a Qualitative Production (QP) Gépipari és Kereskedelmi Zrt. hatezer négyzetméteres gyártóüzemét.

A QP Zrt. 6,2 milliárd forintból megépített gyártóüzemét a kormány egyedi kormánydöntéssel 1,5 milliárd forinttal támogatott, hogy “ez a lépés legyen az utolsó abban a folyamatban, amellyel a QP Zrt. az Audi első körös hengerfej-beszállítójává válhat”.

A QP magyar családi tulajdonban lévő, hengerfejeket és motorblokkokat gyártó vállalkozás, amely 25 éve indult. Ezzel a fejlesztéssel megduplázza éves gyártókapacitását, évente mintegy 500 ezer hengerfejet fognak előállítani, mindezek mellett a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft. stratégiai beszállítójává váltak.

Bogisich Ferenc, a QP Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója arról beszélt, hogy harmadik üzemcsarnokukban robotizált gyártósorokon folyik a termelés, és ezzel a beruházással mintegy 120 munkahelyet teremtenek. A gyártócellák Japánból érkeztek, a teljes gyártási kapacitást jövő év végre fogják elérni.

A QP Zrt. 25 éve mintegy tíz embert, ma mintegy kétszáz embert foglalkoztat. A nyilvános céginformációs adatok szerint éves érbevétele tavaly 2 milliárd 455 millió forint volt, ami mintegy 180 millió forinttal maradt el az előző évitől, nyeresége pedig 97 millió forint volt. Az exportból származó nettó árbevétele 267 millió forintot tett ki.