Megkezdődött az Audi e-tron gyártása

Peter Kössler, Board of Management Member for Production and Logistics at AUDI AG and Chairman of the Board of Directors of Audi Brussels (on the right), peers the first Audi e-tron models from series production. He is accompanied by Patrick Danau, Managing Director of Audi Brussels.
Szeptember 3-án az Audi brüsszeli üzemében megindult az Audi e-tron modell sorozatgyártása. Az új modell világpremierjét az Audi szeptember 17-én San Franciscoban tartja majd, ahol először láthatja a nagyközönség álca nélkül a márka újdonságát.

Misano vörös köntösben, útra készen: Peter Kössler, az Audi márka igazgatótanácsának a gyártás területéért felelős tagja és Patrick Danau, az Audi Brussels ügyvezető igazgatója végig követték, ahogy az első Audi e-tron modell hangtalanul legördült a gyártósorról. „Az Audi e-tron egy igazi úttörő.” – állapította meg Peter Kössler, az Audi AG igazgatótanácsának a gyártás és logisztika területéért felelős tagja. „Olyan innovatív technológiával rendelkezik, mint például a virtuális külső tükrök, ugyanakkor nagyszerűen egyesíti a hagyományos Audi erősségeket a kezelhetőség és a dinamika területén az olyan műszaki megoldásokkal, amelyek messze túlmutatnak az autón. Brüsszeli üzemünk átfogó korszerűsítésen esett át az elektromos modell gyártásához. Ez a világ első, igazoltan szén-dioxid semleges sorozatgyártása a prémium szegmensben.” Az Audi Brussels a gyártás minden folyamatát, illetve az üzem összes további szén-dioxid-kibocsátását megújuló energiákkal és különböző környezetvédelmi projektekkel fedezi.

2016 nyarától kezdve az üzem átfogó átépítésen esett át, amely – lépésről lépésre – érintette a karosszériagyártást, a fényezőműhelyt és a gyártósort is illetve megteremtették a helyben történő akkumulátorgyártás feltételeit is. Vezető nélküli szállítási rendszerek gondoskodnak róla, hogy az akkumulátorok sorban megérkezzenek az elektromos autók gyártósorához. A brüsszeli dolgozók több, mint 200 000 órás tréningen vettek részt az első, tisztán elektromos Audi gyártásának megkezdése előtt, így tökéletesen felkészültek a gyártás elindítására.