Már több, mint kétszázezer új autó készült Szentpéterváron idén

Az Auto-Dealer-SPb adatai szerint eddig 2018 júliusáig Szentpéterváron 205 800 Hyundai, Nissan és Toyota modellt gyártottak, ez a szám 8 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Csak júliusban 22 600 autó készült a városban, ez 9 százalékos növekedést jelenti a tavalyi évhez képest. A szokásos vállalati szabadságok idén július 23-án kezdődtek a Nissannál, a Hyundai alkalmazottjai már a hónap közepétől nem dolgoztak, míg a Toyotánál július 26-án kezdődött meg a szünet.

A pétervári autóipar az első hét hónapban az orosz autógyártás 23,4 százalékát tette ki, ez 2,4 százalékos csökkenés a tavalyi eredményhez képest. A Szentpéterváron gyártott modellek népszerűek, hat olyan autó is bekerült a top-25-be Oroszországban, amelyek a városban készültek. Ez a hat modell a Kia Rio (piacvezető modell Oroszországban), a Hyundai Creta (a legnépszerűbb SUV az országban), a Toyota RAV4, a Toyota Camry, és a Nissan X-Trail.

Ez figyelemreméltó eredmény, ha mellé tesszük azt is, hogy Szentpéterváron mindössze 9 modellt gyártanak: a Nissan Qashqai, a Nissan X-Trail, a Nissan Murano, a Toyota Camry, a Toyota RAV4, a Hyundai Solaris, a Hyundai Creta, a Kia Rio és Kia Rio X-Line típusú autók készülnek ebben a városban.