Bemutatta új hajómotorjait a Suzuki

A Suzuki bemutatta legújabb, DF175A és DF150A, nagy teljesítményű külmotorjait az idei Genovai Hajókiállításon. Az új modellek jobb hajózási élményt és még kedvezőbb üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak az olyan fejlett technológiáknak köszönhetően, mint a nagy kompresszióarány, a Suzuki Lean Burn üzemanyag keverékképzési és égésszabályozási rendszere és a féldirekt légbeszívó rendszer.

DF150A

A DF175A és a DF150A hajómotorok főbb jellemzői:

  • A 2867 cm3-es, négyütemű, soros négyhengeres motorhoz alkalmazott fejlett technológiák – beleértve a nagy kompresszióarányt, a Suzuki Lean Burn üzemanyag keverékképzési és égésszabályozási rendszerét és a féldirekt légbeszívó rendszert – a DF200A modellből lehetnek ismerősek.
  • Az előző modellekhez képest a DF175A típus 14 százalékkal nagyobb maximális nyomatékkal és kedvezőbb üzemanyag-hatékonysággal rendelkezik, míg a DF150A maximális nyomatéka 3,1 százalékkal, üzemanyag-hatékonyága pedig 7 százalékkal nőtt.
  • A motorok rendelkeznek a Suzuki által fejlesztett vízérzékelő üzemanyagszűrővel, annak érdekében, hogy megelőzhetőek legyenek az esetlegesen az üzemanyagba keveredett víz okozta meghibásodások.
  • A felhasználóbarát működésről olyan funkciók gondoskodnak, mint a Suzuki könnyűindító rendszere, amelynek köszönhetően elég csak egyszer elfordítani a kulcsot a motor beindításához, ahelyett, hogy elfordítva tartanánk. A kényelmi funkciók közé tartozik továbbá a Suzuki fordulatszám-szabályozó rendszere, amely megkönnyíti a lassú, stabil haladást.
  • A DF175A és DF150A hajómotorokat Japánban a Kosai üzemben gyártják, és világszerte – Észak-Amerikában, Európában és Japánban is – értékesítik.

DF175A

A Suzuki az újonnan kifejlesztett hajós multifunkciós kijelzőjét is bemutatta Genovában. A kijelző különböző méretekben (7, 9, 12 és 16 hüvelykes képernyőmérettel) kapható, még 16 hüvelykes változatban is, amely a külmotor-gyártók által kínált legnagyobb képernyőméret.

Az új prémium tartozékokkal a Suzuki célja, hogy megteremtse a hajó vezetője és a környezete közötti legjobb kapcsolatot, olyan értékes funkciók révén, mint a navigáció, radarok, halradarok vagy az időjárási adatok fogadása internetkapcsolaton keresztül. Mindezeken túl az új kijelző hozzáférést biztosít a vezető számára minden Suzuki-motoradathoz, így könnyedén és gyorsan, egyetlen, azonnal átlátható nézetben megtekintheti a külmotor(ok) teljesítményét. Egyéb, piacon elérhető termékekkel szemben a Suzuki új multifunkciós kijelzője úgy is beállítható, hogy kizárólag a motoradatokat vagy a motor- és környezeti adatok kombinációját mutassa.