Brillírozik a Continental

Forgalom- és nyereségnövekedéssel zárta az év első felét a német Continental AG járműipari alkatrész beszállító és technológiai konszern a cég honlapján közzétett beszámoló szerint.

A Continental AG az év első felében 22,4 milliárd euró, az előző évinél 5,4 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 2,13 milliárd euró adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredményt ért el, kisebbet az előző évi 2,26 milliárd eurónál. A bevételarányos jövedelmezőség 9,6 százalékra csökkent 10,3 százalékról.

A Continental AG részvényesekre jutó nettó nyeresége 1,56 milliárd euró lett az első fél évi eredmény után, 4,3 százalékkal magasabb az előző évi 1,49 milliárd eurónál.

Az autóipari üzletág forgalma 2,8 százalékkal 13,8 milliárd euróra emelkedett 8,1 százalékos bevételarányos jövedelmezőség mellett.

A Continental autóipari üzletágának forgalma a személygépkocsi és kis haszongépjármű gyártó ágazat mintegy 2 százalékos globális növekedési ütemét meghaladó 6,6 százalékos organikus növekedést érte el az év első felében. A személygépkocsi és kis haszongépjármű gyártó ágazat globális növekedési ütemét egy százalékot meghaladó mértékűre várja az idén a Continental.

A gumiipari üzletág 8,9 milliárd euró forgalmat ért el, kissé alacsonyabbat az előző évinél, a szerves növekedés azonban 3,6 százalék volt.

Az év első felében a Continental 1,2 milliárd eurót fektetett be termelő beruházásokba, ami 5,2 százalékos CAPEX-aránynak felel meg az előző évi 5,3 százalék után. A konszern 1,7 milliárd eurót fordított kutatási-fejlesztési finanszírozásra, forgalmának 7,7 százalékát. Egy évvel korábban 7,2 százalék volt az arány.

Az idei első hat hónap végén a konszern 243 ezer alkalmazottat foglalkoztatott, 8 ezerrel többet mint az év kezdetén. A 2017-es első fél év végén 230 ezren állt az alkalmazotti létszám.