Rákaptak a Maybach-ra az oroszok

Az áprilisi megtorpanás után ismét nagy kedvvel veszik a luxusautókat az oroszok. Májusban 123 ilyen autó talált gazdára, ami 6 százalékkal haladja meg a tavaly májusi eladási adatokat (116 autó). A szegmensben továbbra is a legnépszerűbb autó a Mercedes-Maybach S-osztály, amelyből 56 példányt adtak el.

Kedvelt luxusautó még a Bentley, a brit márkából 24-et vettek az oroszok májusban. A Maserati a harmadik legkedveltebb modell ebben a kategóriában, az olaszból húsz fogyott. Májusban eladtak még további kilenc Rolls-Royce luxusautót, hat Ferrarit, öt Lamborghinit és három Aston Martint. Az orosz luxusautó-piac több mint fele Moszkvára korlátozódik. A jó májusi eredmény ellenére az orosz luxusautó-piac még mínuszos az első öt hónapban a tavalyi eladási adatokhoz viszonyítva: 607 autót adtak el, ami 2 százalékkal marad el a 2017-es január-májustól.

Maybach-ot Magyarországon is lehet venni, az olcsóbb Mercedes-Maybach S 560 alapára 45 millió forint, az S 650 csúcsmodell ára pedig 62,7 millió forinttól indul.