Elállt az Ikarusszal kötött szerződéstől a BKV

A cég igazgatóságának döntése értelmében a BKV Zrt. eláll az Ikarus Egyedi Kft.-vel kötött megrendelési szerződéstől, amely 30 Modulo csuklós busz vételéről szól.

A BKV Zrt. közleményében azt írta: a Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. 2017. január 16-án 180 Modulo M168d típusú csuklós autóbusz adásvételéről írt alá – közbeszerzési eljárás eredményeként – szerződést. Ugyanebben az évben, 2017. december 20-án a Volánbusz, a BKV és az Ikarus kft. háromoldalú szerződést kötött 30 jármű átruházásáról.

Az autóbuszok közül a teljesítés határidejének lejártáig (2018. április 11.), illetve az azt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig mindössze 10 járművet vett át a BKV. A cég ezért nem szerződésszerű teljesítésre hivatkozva eláll a szerződéstől és kötbérigényét is érvényesíteni fogja.    Emellett a BKV az Ikarus Egyedi Kft.-vel kapcsolatos  egyéb szerződéseit is felülvizsgálja, és ennek eredményétől teszi függővé a további lépéseket.

A kft. július 9-én jelentette be, hogy fizetési nehézségeinek kezelése érdekében csődvédelmet kért, a csődeljárás alatt reorganizálják a társaság működését és helyreállítják a fizetőképességét. Arra kérte a kormányt, minősítse a társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté és vegyen részt a reorganizációs folyamatban.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy az Ikarus Egyedi Kft.-t – annak kérésével összhangban – stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette.

 

1 Comment on Elállt az Ikarusszal kötött szerződéstől a BKV

  1. Ezért döglik meg a magyar mérnöki munkaerő és úgy minden, mert a kormány képtelen rákényszeríteni egy BKV-ra, hogy Ikarus-t vegyen, helyette majd behozzák a kínai szart. Újabb indok, amiért gépészmérnökként külföldön keresem jobb sorsom.

Comments are closed.