Bemutatta legszebb autóját a BMW

Az új BMW 8-as Coupé új fejezettel bővíti a bajor prémiummárka sportautóinak évtizedek óta íródó sikertörténetét.

2018 novemberében két modellváltozattal érkezik a 8-as sorozat, bemutatkozik a 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotorral szerelt BWM M850i xDrive Coupé és a 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres dízelmotorral dolgozó BMW 840d xDrive Coupé. Az erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát mindkét esetben a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbfejlesztett változata továbbítja az osztómű felé. Mindkét hajtáslánc maradéktalanul teljesíti a legszigorúbb emissziós szabvány, az Euro 6d-temp előírásait.

Az új BMW 8-as Coupé fejlesztési munkálatai a BMW M8 modellel és a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan zajlottak. Jellemzői: alacsony súlypont, tökéletes tengelyterhelés-elosztás, alumíniumra, magnéziumra és szénszál-erősítésű műanyagra (CFRP) építkező, könnyűszerkezetes járműépítés, aerodinamikailag optimalizált és gyakorlatilag felhajtóerőtől mentes karosszéria, erőteljes motorok, sport kipufogórendszer, hátsó differenciálzár, rendkívül merev karosszériaváz és feszes futómű. Az adaptív M futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az eltérő méretű gumiabroncsok az alapfelszereltség részei. A BMW M850i xDrive Coupé modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként aktív borulásgátló rendszer is megrendelhető.

Hossza 4843 milliméter, tengelytávja 2822 milliméter, szélessége 1902 milliméter, magassága 1341 milliméter. Az opcionális extrafelszereltségek között a szénszál-erősítésű műanyagból készült tető, hűtőrács-lamellák, külső visszapillantó-házak, hátsó légterelő szárny és hátsó diffúzor is megtalálható, amelyeket a Carbon felszereltségi csomag részeként rendelhetnek meg az ügyfelek. A kéz nélküli csomagtérajtó-nyitás alapáras, a csomagtér 420 liter, a hátsó üléssor 50:50 arányban osztott.

További képek a www.kocsi.ro autós portálon.

1 Comment on Bemutatta legszebb autóját a BMW

Comments are closed.